Zalige noodles
Ik kan er maar niet over uit hoe lastig ik het blijf vinden om gevarieerd en gezond te koken voor mijn kinderen. Die van mij zijn erg kritisch, maar helaas moeten ze meegaan in mijn eisen als het gaat om variatie en gezond. Tsja, dat levert hier dus wel eens wat discussies op. Maar gelukkig heb je van die blogs die erg lekkere en gezonde recepten publiceren. Onlangs maakte ik deze noodles en je raad het al: bordjes van de kids schoon leeg. De belangrijkste ingredienten: kipgehakt en een verse saus met onder andere knoflook, verse gember, citroengras en oestersaus. Lekker met boontjes of sugarsnaps.
Ik hoop dat jouw kinderen er net zo van genieten. Snel, gezond en lekker. Beter wordt het niet! Enneh, voor papa en mama is het ook erg lekker.
Babette van Bettiebook gebruikte boekweit noodles van het merk Saitaku, onder andere te koop bij de Albert Heijn. Super healthy!
Lees ook: Recept voor snelle en healthy couscoussalade
Ingrediënten voor 4 personen:
– noodles
– 400 gram kipgehakt
– 400 gram sugarsnaps
– koriander
– ui
Voor de saus:
– sesamzaadjes
– oestersaus
– gembersaus
– stukje verse gember van 2 cm
– stengel citroengras
– 1 teen knoflook
Zo maak je ze:
Bereid als eerste de saus. Laat hem even trekken voor een optimale smaak. Meng 200 ml oestersaus met een theelepel gembersaus. Voeg hier een eetlepel sesamzaadjes aan toe. Doe hier ook de fijngesneden gember en citroengras en de uitgeperste knoflook bij. Meng dit goed door elkaar.
Kruid nu het gehakt en maak er kleine balletjes van. Fruit een ui en bak de balletjes na een paar minuten mee. Voeg, zodra balletjes gaar zijn, de sugar snaps toe. En na een minuut ook de saus. Laat dit op laag vuur staan totdat de noodles gaar zijn.
Kook de noodles en schep deze als ze gaar zijn door de kipballetjes en de saus. Serveer met verse koriander. Eet lekker!
Lees ook:
Recept voor babies: lettervermicelli met zelfgemaakte saus
Bekijk alle makkelijke en gezonde RECEPTEN voor jou en je kinderen op Mamaschrijft.
0 reacties