De leukste verjaardag vier je met veel en lekker eten.

Een verjaardag is pas echt leuk met veel en lekker eten. Deze keer deelt foodblogger Antoinette recepten voor heerlijk Italiaans eten.

Mei en juni staan bij ons in het teken van verjaardagen. Van familie, vrienden maar ook die van mij en Lieke. Meestal geven we samen een groot feest. Onze partijtjes lopen meestal uit de hand: taart happen, waterballon-gevechten, volwassenen in het kinderzwembadje (meestal word ik ff gedipt), teveel wijn en een grote hoeveelheid food. Goede ingrediënten voor een mooie verjaardag. En uiteindelijk gaat iedereen voldaan en tevreden weer naar huis.

Deze zaterdag wanen we ons in Italiaanse sferen. Op het menu staat: pastasalade caprese, zonnige tomatentaartjes, Italiaanse gehaktballen en Siciliaanse broodsalade. Op de broodsalade na, genieten de kinderen van deze gerechten. Maar voor de zekerheid haal ik nog wat frietjes, want dat wil Lieke zo graag. En dan zelf puntzakken maken en de frietjes daaruit eten.

De recepten voor de salade en taartjes deel ik nu met jullie. Het recept van de gehaktballetjes kun je teruglezen in mijn eerste blog. En de broodsalade is een recept van Jamie Oliver, uit het boek ’30 minutes’. Wil je dat recept graag ontvangen? Laat dan een berichtje achter!

Voor zes heerlijke tomatentaartjes heb je nodig:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels creme fraîche
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • Bosje basilicum
  • 12 kerstomaatjes
  • Snufje zout, peper en nootmuskaat

Plus een (siliconen) bakvorm voor 6 muffins

Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Mix de eieren met de creme fraîche, de geraspte kaas, peper, zout en nootmuskaat. Roer het goed door elkaar. Snijd vervolgens de kerstomaatjes doormidden.
Smeer de 6 bakvormpjes in met boter en zet de bakvorm op een bakplaat. Als de bladerdeegplakjes bijna ontdooid zijn, leg je ze in de bakvormpjes. Laat de uiteinden van de bladerdeeg omhoog staan. Leg in elke vorm paar blaadjes basilicum en vervolgens 4 halve kerstomaatjes in de vormpjes. Schenk daarna het eiermengsel in de bakvormpjes.
Schuif de bakplaat met de tomatentaartjes in de oven. Na 15 minuten zijn ze klaar en smullen maar!
De tomatentaartjes maak ik vaak een dag van tevoren. Voordat ik ze serveer, verwarm ik ze nog even in de oven (10 min, 200 graden in voorverwarmde oven).

Een grote kom pastasalade caprese maak je met:

  • 500 gram pasta, bijvoorbeeld vlinderstrikken
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • Flinke bos basilicum
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Teentje knoflook
  • Flinke bak kerstomaten
  • 3 zakjes mozzarella
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels rode wijn azijn
  • Snuf peper en zout
  • Zwarte (Kalamata) olijven, voor de liefhebber
Lekkere pastasalade voor een perfecte verjaardag!

Lekkere pastasalade voor een perfecte verjaardag!

Nodig: staafmixer

Zet een pan water op het fornuis, doe er een snufje zout door. Als het water kookt, kan de pasta in de pan. Doe de zongedroogde tomaten, kappertjes, knoflook, olijfolie en azijn in een kom en zet de staafmixer erin. Pureer tot een gladde tapenade. Kook de pasta totdat deze beetgaar is. Giet het af en doe de pasta in een kom. Roer de tapenade er doorheen. Laat de pasta nu eerst afkoelen. Snijd ondertussen de kerstomaten doormidden en snijd de mozzarella in stukjes (ongeveer zo groot als de halve kerstomaten). Als de pasta is afgekoeld, voeg je de kerstomaten en mozzarella toe. Als laatste doe je de blaadjes basilicum bij de salade en maal je zwarte peper erdoor. En voor de liefhebber zwarte olijven erbij.

Met deze heerlijke gerechten viert de jarige de verjaardag van zijn leven. Aan tafel!

Zin in nog meer kook-inspiratie? Bekijk dan ook deze twee recepten:

Share this post:

Ook leuk om te lezen

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Vlijtig Liesje

    Hmmm, wat ziet het er allemaal lekker uit zeg!

Type to Search

See all results