Probeer eens een boekweitpannenkoek. Super gezond.

Een gezonde variant op de pannenkoek zoals we hem kennen is de boekweitpannenkoek. Zo maak je hem.

Misschien ken jij ze ook? Die supermoeders die elke dag in staat zijn de leukste en lekkerste gerechten uit hun mouwen te toveren voor de kids. De banaan die een krokodil is. De rijstbordjes met gezichtjes. Bij die moeders is het elke keer weer een verrassing wat er in de broodtrommels van hun kroost zit.” Ja, ik ken ze wel, die moeders. Zelf kom ik niet verder dan speltbrood, wat nootjes, fruit en rauwkost, soms een plak ontbijtkoek (fout, ik weet het) of een volkoren biscuit (ook niet best).

Gezonde pancakes

Je denkt waarschijnlijk net als ik, waar haal ik de tijd vandaan om ook iets anders, origineels en vooral voedzaams in de broodtrommels van mijn kinderen te stoppen?! Ik ga je helpen: onthoud dat eten dat er visueel aantrekkelijk uitziet, veel eerder wordt opgegeten. En laten deze gezonde pancakes nu net een feest voor het oog zijn. Gegarandeerd zo op dus, let maar op. Deze fijne vervanger voor brood maakt elke lunch leuker en vult de kinderbuikjes op een voedzame manier.”

Dit heb je nodig

3 eieren, 250 g boekweit, 500 ml geitenmelk en kokosolie (om in te bakken)

Zo maak je het

– Mix de eieren en de melk en voeg de boekweit toe
– Smelt de kokosolie in een koekenpan.
– Schep met een pollepel wat beslag in de pan.
– Bak een minuut of 4 aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant.

Variëren met de boekweitpannenkoek

Je kunt de pannenkoek oprollen, doormidden snijden, in pizzapunten slicen enzovoort. Het is heerlijk om de pancake te beleggen met avocado, zongedroogde tomaatjes, rucola, pesto en pijnboompitten. En ook echt heerlijk: bak eens wat plakken geitenkaas (heerlijk hartig) mee of doe wat banaan door het beslag (zalig zoet).

Tip: bak elke week een flinke stapel en vries ze in, in luchtdichte zakjes. Zo heb je er altijd een bij de hand. Voor jezelf of voor je kids.

Geniale tip

Trouwens, nog een geniale tip: voer thuis een kookdag- of middag in, bij voorkeur in het weekend. Zorg voor voldoende (verse) boodschappen in huis en duik met z’n allen de keuken in. Stop de vriezer aan het einde van de kooksessie vol en de rest van de week heb je het zoveel makkelijker!

Lees ook:

Afvallen na je zwangerschap
Sultane? No way! Drie recepten voor verantwoorde tussendoortjes

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Type to Search

See all results