Gezond tussendoortje om zelf te maken: bananenbrood.

Iets met tussendoortjes en gezond... bananenbrood is de perfecte snack voor tussendoor. Gezond en lekker. Foodblogger Marjolein legt uit hoe je hem maakt.

Bananenbrood. Altijd favoriet bij mijn kinderen. Wanneer ik bananenbrood ga maken, kies ik vaak voor speltmeel of volkorenmeel, maar uiteraard kan dit recept ook gemaakt worden met tarwemeel. Indien je amandelmeel gaat gebruiken vrees ik dat de verhoudingen wel anders moeten, dus ik hou het zelf bij de eerste 2 varianten.

Dit heb je nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 25 gram roomboter (kun je weglaten als je dat wil)
  • 1 theelepel kaneel
  • Mespuntje zout
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder of baking soda
  • 75 gram pure chocolade (fijn gehakt)

Je kan vervolgens zelf kiezen of je er nog meer vulling aan toevoegt. Pecan of walnoten doen het bijvoorbeeld heel goed in dit “brood”.

Zo maak je hem:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in. Ik leg vaak een flink vel bakpapier in de vorm en dat voldoet in dit recept ook. 
  2. Prak de bananen fijn en kluts met een vork de 2 eieren erdoor. Daarna 2 eetlepels melk toevoegen en nog even doorroeren.
  3. Spatel vervolgens de kaneel, het zout en het bakpoeder door de bloem en voeg dit toe aan het “natte” mengsel. Spatel dit door elkaar en voeg als laatste de chocolade en eventuele noten toe.
  4. Schenk het beslag in de vorm en schuif het cakeblik in de oven.
  5. Na 40 minuten even met een sateprikker checken of het brood gaar is, indien dit zo is hoef je alleen nog maar geduldig te wachten totdat dit heerlijke brood afgekoeld is….

Aan tafel!

Dit is tevens een perfecte snack voor op school en past precies in een broodtrommeltje.

Lees ook:

Tips voor gezonde snacks.

Superfood voor je baby en dreumes: avocado

Kleurige rijstsalade met chipolataworstjes.

Share this post:

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results