Herfstachtig lekker recept: pasta met pompoen en ricotta.

Een fijn herfst-recept is deze pasta met pompoen en ricotta. Lekker, en supergezond, want pompoenen bevatten veel vitaminen en mineralen zoals ijzer.

Pompoen is waarschijnlijk mijn meest favoriete groente voor de herfst. Mijn kinderen zijn er ook gek op. En niet alleen die van mij, de zachte zoete smaak kunnen veel kinderen waarderen.

Het vruchtvlees van pompoen is behalve lekker ook gezond.

Pompoenen bevatten veel vitaminen en mineralen zoals ijzer. Nu wordt het ijzer uit plantaardige producten over het algemeen minder goed opgenomen. Echter, het ijzer uit de pompoen vormt een positieve uitzondering. Naast ijzer bevat de pompoen veel vitamine C en caroteen, zoals de wortel ook heeft. Een gezonde en lekkere groente dus.

Maar.. vooral ook makkelijk te bereiden.

Een pompoensoepje is zo gemaakt. Het recept van een goede vriendin voor pompoensoep met ui en gemberwortel is veruit mijn favoriet. Daarnaast maak ik ook graag een hartige taart met pompoen of een romige gele curry.

Maar vandaag maak ik een heerlijke en zeker ook makkelijke pasta!

pastapompoen

Om van te smikkelen: pasta met pompoen en ricotta

Voor de pasta met pompoen heb je nodig (4 pers):

  • 300 g pasta, bijvoorbeeld fusilli
  • 1 kleine pompoen (oranje Hokkaido)
  • 2 el olijfolie
  • 1 witte ui
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 400 gram basis tomatensaus
  • 250 g ricotta

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. En schil de pompoen met een dunschiller. Snijd vervolgens de pompoen in blokjes, van ongeveer 2 x 2 cm.
  3. Leg de blokjes pompoen in de oven, besprenkel ze met olijfolie en de gedroogde rozemarijn. Doe de ovenschaal in de oven. Rooster de pompoen ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  4. Zet een pan met een ruime hoeveelheid water op, strooi een beetje zout in het water en doe de pasta erbij als het water kookt. Kook vervolgens de pasta beetgaar.
  5. Snijd de ui in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min.
  6. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 10 min.
  7. Haal na 20-25 minuten de pompoen uit de oven.
  8. Schep de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep twee grote lepels geroosterde pompoen op de pasta en verdeel de ricotta er vervolgens over.

Variatietip: Vervang voor meer pit de ricotta door een blauwaderkaas.

Eet smakelijk! Of zoals wij thuis zeggen ‘prettige wedstrijd’!

Meer lekkers voor het hele gezin:

Het Laatste Tafeltje

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results