Ijspops zijn heerlijk en met dit recept zo gemaakt.

Alleen al het woord ijs doet kinderen smelten. En wanneer je ze aanbiedt om deze leukerds zelf te maken, dan kan hun dag helemaal niet meer stuk. Veel plezier!

Alleen al het woord ijs vinden kinderen helemaal te gek. Een kind een ijsje aanbieden terwijl het buiten tien graden vriest, helemaal niet zo vreemd, toch? Maar gelukkig gaan we wat betreft de temperaturen weer helemaal de goede kant op. Een ijsje hier en een ijsje daar. Wat een feest! Deze week heb ik een leuk en tasty recept, just for the kids en he-le-maal ijsproof, namelijk te lekkere ijspops! Ze zijn lekker en ook nog eens verantwoord dankzij de vulling van Griekse yoghurt en stukjes vers fruit. Deze ijspops zijn leuk en vooral makkelijk om te maken. Bovendien kun je ook deze keer weer eindeloos variëren met de vulling. Ik heb dit keer gekozen voor frambozen en blauwe bessen, maar ze zijn ook voortreffelijk met andere soorten fruit. Denk aan sinaasappel, aardbei, kiwi, mango, banaan.. You name it. En wat te denken van een choco twist? Voeg dan wat cacaonibs toe aan de vulling. In plaats van slagroom kun je trouwens ook heel goed kokosmelk gebruiken.


Dit heb je nodig voor 13 ijspops:

50 ml slagroom

50 gram griekse yoghurt

5 frambozen

5 blauwe bessen

1 tl stevia of honing

optioneel: vanille aroma

ijsvormpjes en kartonnen rietjes

 


Zo maak je de ijspops:

Klop om te beginnen met een mixer de slagroom met de stevia (of honing) en het vanille extract stijf

Schep vervolgens de griekse yoghurt bij de slagroom en spatel het luchtig samen

Maak de frambozen en bessen fijn met een blender en roer het door de griekse yoghurt en slagroom mengsel. Je kunt het fruit ook in grovere stukjes fijn maken voor een beetje bite in de ijspops

Gebruik een spuitzak om het mengsel voorzichtig in ijsvormpjes te spuiten

Knip vervolgens een rietje in 4 stukjes en steek in elk vormpje een rietje

Doe de ijsvormpjes tot slot in de vriezer voor minimaal 3 uur


Tip van de dag:

Maak het nog leuker met speelse vormpjes. En dit is dus ook een geweldige traktatie voor op school of om uit te delen op een kinderfeestje. Of ‘gewoon’ natuurlijk, omdat ze te lekker en leuk zijn!

Veel plezier en geniet!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: Zelf maken: 4x lekkere en gezonde ijsjes

Type to Search

See all results