Kidsproof varianten van pasta pesto!

Kinderen hebben vaak moeite met groente eten. Ze willen vooral dat hun eten lekker smaakt, al is het uiteraard ook belangrijk dat ze voldoende voedingstoffen binnenkrijgen. Dit dilemma is vast ook voor jou als ouder herkenbaar!

Gelukkig smullen de meeste kids bij een bord pasta. Ik vind deze twee recept varianten van pasta pesto erg lekker. Beide gerechten zitten boordevol groenten, zijn kindvriendelijk en smaken erg lekker, al zeg ik het zelf!

Pasta met zelfgemaakte peterselie pesto
Natuurlijk kun je kant-en-klare potjes pesto kopen in de supermarkt. Maar wist je dat je pesto ook heel makkelijk zelf kan maken? Het fijne aan zelf maken is dat jij bepaalt wat voor ingrediënten je toevoegt of juist weglaat. Het onderstaande recept is geschikt voor vegetariërs.

Ingrediënten:

  • 1 venkel
  • Verse peterselie (een bos)
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram cashewnoten
  • 180 gram fusilli pasta (of andere soort pasta naar keuze)
  • 200 gram Grana Padano
  • Scheutje olijfolie

Zo maak je het:
Ten eerste zet je een pan met water op om de pasta in te koken volgens de gebruiksaanwijzingen.

Maak intussen de pesto klaar. In een hakmolen maal je de peterselie, knoflook, cashewnoten en de Grana Padano kaas fijn. Als dit fijngemalen is, doe je er de olijfolie bij. Meng alles tot je een mooie en gladde substantie krijgt.

Snijd vervolgens de cherrytomaten door de helft en de venkel in kleine stukjes. Doe daarna een beetje olijfolie in een wok. Bak hier de venkel in, ongeveer vijf tot zeven minuten. Voeg nu de gehalveerde cherrytomaatjes en de pesto toe.

Tenslotte voeg je de pasta toe in de pan en meng je de boel door elkaar. Serveer de pasta pesto op een bordje en strooi er als finishing touch wat extra Grana Padano op. De kinderen zullen dit gerecht heel lekker vinden!

Pasta pesto met kip en broccoli
Dit tweede gerecht combineert pasta pesto met broccoli en kip. Kinderen zijn hier doorgaans dol op! In dit tweede recept gebruiken we wel een potje pesto uit de supermarkt, maar uiteraard kun je dit ook zelf maken. Verder gebruiken we vlees, dus is het niet geschikt voor vegetariërs.

Ingrediënten:

  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram broccoli (ongeveer een stronk)
  • 80 gram groene pesto
  • 180 gram pasta naar keuze
  • 2 kipfilets
  • 15 gram mix culinair (zonnebloempitten, pompoenpitten en pijnboompitten)
  • 75 gram Grana Padano
  • Scheutje olijfolie

Zo maak je het:
Ook bij dit recept begin je met het koken van de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen.

Snijd daarna de broccoli in roosjes en kook deze tot ze beetgaar zijn. Dit duurt gemiddeld ongeveer vijf minuten. Prik zelf eventueel met een vork om te controleren of ze gaar genoeg zijn.

Neem vervolgens een koekenpan en rooster (zonder olie te gebruiken) de mix culinair tot de zaden en pitten een goudbruine kleur hebben.

Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de kipfilet in kleine stukjes. De kipstukjes bak je met wat olijfolie goudbruin. Bak daarna de beetgare broccoli en de gehalveerde cherrytomaten nog twee minuutjes mee met de kip.

Roer tenslotte de groene pesto door de pasta, kip, broccoli en tomaatjes heen. Meng alles goed door elkaar, zodat de pesto-saus eerlijk verdeeld wordt.

Serveer het op een bordje en strooi er wat Grana Padano en de mix culinair overheen. De kinderen zullen door de broccoli in dit gerecht voldoende groente binnenkrijgen. En natuurlijk is deze pasta pesto met kip en broccoli ook gewoon superlekker!

Lees ook:

Lekkere maaltijd op een zonnige dag: kipburgers met friet en sla

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results