Makkelijk en gezond recept: Tomatenrisotto met garnalen.

Risotto maken heeft niets te maken met tijd. Wel met geduld en een beetje liefde. Deze overheerlijke tomatenrisotto is superlekker en heel simpel om te maken.

Risotto maken heeft niets te maken met tijd. Ik zeg dit omdat je risotto moet blijven proeven, elke pan anders is, elk fornuis anders is, elke risottorijstsoort anders is, en elke kok anders kookt. Risotto is koken met liefde en geduld. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, een waanzinnig lekker en simpel gerecht waarmee je heel goed kunt variëren.

Wat heb je nodig?

  • hoeveelheid risotto is 2 handjes per persoon en altijd 1 handje extra (je weet nooit wie er extra opschept of aan tafel schuift om mee te eten!)
  • Tomatenblokjes uit blik of pak
  • Gesnipperd sjalot uitje
  • Fijngesneden knolookteentje
  • Klontje roomboter
  • Parmezaanse kaas of peccorino (geraspt)
  • 1 liter groentebouillon
  • Grote garnalen (300 gram)
  • Basilicum
  • Peper en zout en olie

Zo maak je deze tomatenrisotto:

Zet een hapjespan op het vuur en giet er een scheutje olie in. Fruit het sjalotje en de knoflook even lekker aan maar let op dat het niet verbrand. Voeg daarna de handjes rijst toe en laat de korrel even meebakken totdat hij er glazig uit gaat zien. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes toe en laat je de rijst dit vocht even opnemen. Voeg daarna elke keer wat bouillon toe en laat de rijst het rustig opnemen. Proef na ongeveer 15 minuten de rijst en bepaal zelf welke bite je lekker vind in dit gerecht. Mijn risotto duurt vaak tot 25 minuten voordat ik tevreden ben, en proeven is dus een must! 

Als de risotto bijna klaar is maak je de garnalen even schoon(of je koopt geschoonde garnalen) en bestrooi ze met peper en zout. Bak ze even lekker aan in een pan met wat olie, niet te lang want dan worden ze taai!

Als je tevreden bent met je risotto, draai dan het vuur uit en voeg het klontje boter in stukjes toe en een klein handje geraspte kaas. Leg de deksel op de pan en laat de boter en de kaas even smelten voordat je het voor de laatste keer doorroert.

Schep de tomatenrisotto op het bord, leg er garnaaltjes bij, voeg eventueel nog wat kaas toe en garneer met een plukje basilicum.

Aan tafel!

tomatenrisotto met garnalen

tomatenrisotto met garnalen

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results