Muffins, de perfecte traktatie: lekker, simpel en gezond.

5 november 2018

Healthy muffins in een flits!

Van dit soort receptjes word ik hartstikke blij: makkelijk, snel, heel simpel en super gezond! Dit is het perfecte tussendoortje voor op school in de lunchtrommel, maar ook als gezonde traktatie. En deze ingrediënten heb je praktisch altijd in huis! Binnen een half uur zit je te smullen van de healthy muffins. Zonder allerlei ongezonde toevoegingen. HERE WE GO!

Dit heb je nodig voor het maken van 12 muffins:

  • Havermout
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 banaan
  • een handvol rozijnen
  • 3 eieren en kaneel.

Zo maak je de muffins:

Prak de banaan en snijd het fruit in kleine stukjes. Alle ingrediënten, hoeveelheden op gevoel, meng je in een kom. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden. Doe het beslag in cakevormpjes en bak ze gedurende 17 minuten. Indien de satéprikker droog uit de vormpjes komt dan zijn ze klaar!

Ik heb er net 16 gemaakt (hiervoor had ik dus iets meer beslag nodig). Een gedeelte gaat de vriezer in zodat we een heel eind komen, deze week!

En nu je toch aan het lezen bent over verantwoorde tussendoortjes, lees dan ook: Drie recepten voor verantwoorde tussendoortjes

Heb je ook een lekker en verantwoord recept? Ik nodig je uit om ‘m te delen.

HAPPY WEEKEND!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sultana? No way! Drie recepten voor verantwoorde tussendoortjes. - mamaschrijft - […] deze muffins zijn inmiddels al een regelrechte klassieker te noemen, hier […]

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.