Nazomeren met dit heerlijke recept voor vistaco’s

Ook al nadert de herfst, Antoinetta is de heerlijke zomerse gerechten nog niet zat. En deelt daarom dit fijne recept voor vistaco's.

De echte warme zomerse dagen liggen achter ons. Maar het zonnetje schijnt nog met enige regelmaat. Ook al kijk ik weer uit naar de stamppotjes, gevulde soepen en romige risotto’s, de zomerse gerechten ben ik nog lang niet beu.

Tacoschelpen

Gelukkig Lieke en Joost ook niet. Dus daarom genieten wij deze week van heerlijke vistaco’s. Of eigenlijk vis gordita’s. Want tacoschelpen, zoals ze in Nederland te koop zijn , worden niet echt gebruikt in de Mexicaanse (of texmex) keuken. Daar worden tortilla’s gebakken en zo krijgen ze de knapperigheid van taco’s. Als ik tijd heb (lees in het weekend) dan maak ik de tortilla’s zelf. De kinderen kunnen daar goed bij helpen. Het recept voor tortilla’s vind je onderaan in deze blog.

Maar meestal heb ik weinig tijd dus dan gaan we voor kant-en-klare kleine tortilla’s: gordita’s.

Voor 8 heerlijke vistaco’s heb je nodig:

  • 3 el olijfolie
  • 350 gram witvis, bijvoorbeeld kabeljauw
  • 2 eetlepels picadillo (Jonnie Boer kruiden, te koop in grotere supermarkten)
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • 2 handen vol kerstomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 15 g koriander (alleen de blaadjes), hou je niet van koriander? Gebruik dan peterselie
  • 8 gordita’s (kleine tortilla’s)

Zo maak je de vistaco’s:

  1. Snijd de visfilet in grote stukken. Meng de vis met de kruidenmix en 1 el olie. Verhit de koekenpan en gril de vis in 6 min. gaar. Zet de oven aan op 200 graden.
  2. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukken. Pers de limoen uit en besprenkel de avocado met het sap. Halveer de tomaten.
  3. Meng de avocado met de koriander, tomaten, ui en de rest van de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. En klaar zijn je vistaco’s.

En dan:

Verwarm de gordita’s vijf minuten in de oven. Hang ze over het rooster zodat ze de vorm krijgen van een omgekeerde taco. Schep op elke gordita een beetje salade en verdeel de vis erover. Lekker met wat sour cream.

Recept vistaco's

Recept vistaco’s

Voor 8 zelfgemaakte tortilla’s heb je nodig:

  • 300 gram tarwemeel of maismeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml lauwwarm water
  • ½  theelepel zout

Zo maak je ze:

Kneed op het werkvlak een glad en soepel deeg. Blijf kneden tot het deeg niet meer aan het werkvlak blijft plakken. Voeg meer water toe als het deeg niet soepel wordt. Vorm er een bol van, dek hem af en laat het deeg 30 minuten rusten. Verdeel het deeg in 8 porties en rol ze uit tot dunne plakken van ca. 15 cm doorsnee. Rollen tussen 2 vellen bakpapier is ook een optie om ze mooi dun te krijgen. Bak de tortilla’s in een hete, droge, dikke koekenpan of op een hete plaat aan elke kant 1 minuut tot ze bruine plekjes krijgen. Houd ze tot gebruik warm onder een theedoek. En voilá!

Meer overheerlijke recepten:

Roggebrood met ricotta, vijgen en honing
Recept voor vier heerlijke bruschetta toppings

Share this post:

Ook leuk om te lezen

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: Ratatouille: de makkelijke-kidsproof-alles-in-één-schaal-maaltijd * mamaschrijft

Type to Search

See all results