Supersnelle pasta zonder vlees.

Heb je net de kinderen uit school en de creche gehaald, en moet je nog een fijne maaltijd in elkaar flansen? Dan is dit pasta recept dé redding.

Wij eten 2 of 3 keer per week vlees, 2 keer per week vis, maar de rest van de week geen van beiden. Ik zorg dan wel dat er in het gerecht voldoende bite van de groenten zit of dat ik gebruik maak van peulvruchten, ei of champignons.

Dit pasta recept zonder vlees maak je zo: 

  • 3 paprika’s, 2 rood en 1 geel in dunne ringen gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • Teentje knoflook fijngesneden
  • 6 tot 8 grote kastanjechampignons in kleine stukjes gesneden
  • Pasta (naar keuze)
  • Sugo (ik koos voor tomaatbasilicum)
  • Olie om in te bakken

Zo maak je dit pasta gerecht:

Zet een kleine hapjespan op het vuur, giet er wat olie in en bak de ui, knoflook, paprika en champignons ongeveer 5 tot 7 minuten aan. Voeg daarna de sugo toe en laat nog even goed doorwarmen.

Kook de pasta, in mijn geval verse pasta en dus 4 minuten kooktijd, en voeg de pasta na het afgieten bij de saus. Goed roeren, opscheppen, en indien gewenst lekker bestrooien met geraspte kaas!

Extra serveertip

Deze pasta is heerlijk met een frisse groene salade on the side en voor de volwassenen een lekkere primitivo wijn uit Puglia.

pasta recept zonder vlees.

pasta recept zonder vlees.

Lees meer snelle en gezonde recepten, die ook waardering krijgen van het kindermondje.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results