Ratatouille: de makkelijke-kidsproof-alles-in-één-schaal-maaltijd

Heb je net als Antoinette na een drukke werkdag weinig tijd om te koken? Dan biedt dit recept voor ratatouille uitkomst!

Op dinsdag hebben we een lange werk- en bso-dag. Bij thuiskomst ontbreekt het mij aan tijd en energie een uitgebreide maaltijd op tafel te toveren. Soms gaan we dan voor de frieterie of een pizzaatje maar het is natuurlijk veel beter mijn kinderen een vers maaltje voor te schotelen.

Ratatouille

Voor de dagen dat het ff snel en makkelijk moet, heb ik een aantal gerechten up my sleaf. Eentje daarvan is een ratatouille. Ratatouille is een groentegerecht uit de Provençaalse keuken. Het bevat vaak aubergines, courgettes, uien, tomaten en knoflook. Ik voeg er zelf nog krieltjes en worstjes aan toe. Voilà! Een complete maaltijd.

Voor een ratatouille voor 4 personen heb je nodig:

  • 8 kleine worstjes
  • 100 gram krieltjes in schil
  • 1 courgette
  • 3 kleine rode uien
  • 2 tenen knoflook, ongepeld
  • 1 aubergine
  • 300 gram kerstomaatjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je hem:

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette en aubergine in grote blokken. Pel de rode uien en snijd ze in vier delen en halveer de krieltjes. Pak een grote ovenschaal en leg de worstjes en de twee tenen knoflook daarin. Besprenkel met olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe. Zet de ovenschaal in de oven. Haal de schaal er na 10 minuten uit en draai de worstjes om. Voeg nu ook de krieltjes, de aubergine en de rode uien toe en schudt het geheel een beetje. Besprenkel er nog een beetje olijfolie over. Zet de ovenschaal weer terug in de oven. Haal de schaal er na 10 minuten weer uit en voeg nu de courgette en de cherrytomaten doen. Schudt het geheel een beetje en zet vervolgens de ovenschaal weer terug in de oven. Na tien is het gerecht klaar om te serveren.

Makkelijk recept en kidsproof: ratatouille

Makkelijk recept en kidsproof: ratatouille

Variatietips:

  • Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken. Zoals zoete aardappel, paprika of pompoen. Houd hierbij wel rekening met de baktijd. Zoete aardappel en pompoen kennen een baktijd van ongeveer 20-25 minuten. Paprika heeft zo rond de 10 minuten nodig.
  • Vega? De worstjes kun je vervangen met andere producten. Zoals vegetarische worstjes of groenteballetjes. Ik zou deze dan apart bakken, bijvoorbeeld in een koekenpan. En voor het serveren bij de groenten in de schaal leggen.
  • Wil je liever iets minder koolhydraten eten? Laat dan de krieltjes achterwege!

Meer lekkere recepten:

Heerlijk recept voor vistaco’s
Sultana? No way! Drie recepten voor verantwoorde tussendoortjes

Of bekijk alle recepten.

Share this post:

Ook leuk om te lezen

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: Recept voor truffels. Deze zijn zalig en koolhydraatarm! * mamaschrijft

Type to Search

See all results