Recept om zelf ijs te maken.

Met dit recept ga je scoren bij je kinderen: zelf ijs maken is niet moeilijk en verschrikkelijk lekker, aldus foodblogger Antoinette.

Easy recept voor verantwoord ijs

‘Wij eisen ijs, wij eisen ijs’, roepen mijn kinderen in koor. Bij deze warme dagen hoort een verkoelend ijsje, vinden Joost en Lieke. En ik eigenlijk ook. Toch probeer ik wel een beetje op te letten dat ze niet te veel kleurstoffen en suikers binnen krijgen. Dan is met ijs natuurlijk best ingewikkeld. Maar niet als je het zelf maakt. Met dit recept maak je in no time zelf heerlijke ijslolly’s: je hebt ijslollyvormen nodig en fruit. Bijvoorbeeld meloen. Je snijdt de meloen in stukjes, pureert de stukjes in de keukenmachine of met de stafmixer. En doet er een lepel honing en een scheutje water bij. Als het mengsel helemaal egaal is, doe je de meloenpuree in de ijslollyvormen. Vervolgens zet je de ijslollyvormen in de vriezer. Na zes uur zijn de meloenijsjes klaar!

Ik maak ook vaak de mangoyoghurt ijsjes naar het recept van Jamie Oliver (uit: Jamie in 30 minuten). Ik gebruik het recept en varieer met verschillende fruitsoorten. De ene keer gebruik ik aardbeien, andere keer frambozen met bosvruchten en deze week maakte ik deze heerlijke froyo (frozen yoghurt) met mango.

Ingrediënten voor 8 heerlijke mangoyoghurt ijsjes:

  • 500 gram bevroren mango of ander diepvriesfruit
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 3 el honing
  • Sap va 1 limoen
  • een paar blaadjes munt
  • 8 ijshoorntjes
  • Chocolade om te raspen, liefst puur

Extra

  • Keukenmachine

Doe de yoghurt met de honing, de limoensap en de blaadjes munt in de keukenmachine, hak ze door elkaar. Doe het diepvriesfruit erbij en zet de machine aan tot je een egaal mengsel heb. Serveer direct (of zet het ijs nog even in de vriezer) op een ijshoorntje  en rasp er een beetje chocolade over.

Je kunt het ijs ook langere tijd bewaren. In de vriezer natuurlijk . Het wordt dan wel vrij hard. Om het dan weer zacht te krijgen kun je het na, vijf minuten ontdooien, in de keukenmachine mixen.

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results