Pasta met rode saus, aardappeltjes, groente en vlees… Dat soort gerechten kennen we allemaal wel. Maar lang niet alle kinderen lopen daar warm voor. Daarom dacht ik, laat ik het recept van een van onze lievelingsgerechten nu eens met jullie delen. Dit gerecht is gezond (al kun je natuurlijk altijd kiezen voor een minder gezonde variant) en zo gemaakt. Alleen, laat de naam van dit gerecht je niet misleiden: er is niet echt sprake van een pizza. Maar omdat de meeste kinderen voor dat gerecht over het algemeen wél warmlopen, vond ik deze naam prima kunnen. En bij ons thuis werkt dat als een tierelier!
Ingrediënten (voor ongeveer vier personen):
2 a 3 kleine pompoenen
Flinke teen knoflook
Kokosvet
Allerlei beleg naar keuze: groenten, pesto, mozzarella, strooikaas, pijnboompitjes, basilicum of andere (verse) kruiden, etcetera.
Bereiding:
Verwarm de over voor op 180 graden.
Smelt het kokosvet in de oven.
Pers de knoflookteen uit in de kokosolie.
Snijd de pompoen in plakken/parten.
Smeer de pompoenstukken in met de olie.
Bestrooi met peper en zout.
Leg de stukken op de bakplaat en rooster de pompoen ongeveer 25 minuten in de oven.
Beleg de pompoen vervolgens met alles wat je maar lekker vindt en zet terug in de oven totdat je vindt dat hij klaar is.
Je kunt dit gerecht natuurlijk zo (on)gezond maken als je zelf wilt.
EET LEKKER!
PS: moeite met het schillen en snijden van een pompoen? Bekijk dan even dit filmpje, afkomstig van de Allerhande.
Vind je het leuk om jullie gezonde lievelingsrecept te delen? Laat het recept dan in een comment achter op de Facebookpagina van mamaschrijft.
Meer lezen over gezond eten?
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks