Recept voor ‘pompoenpizza’. Te lekker!

21 juni 2016

Pasta met rode saus, aardappeltjes, groente en vlees… Dat soort gerechten kennen we allemaal wel. Maar lang niet alle kinderen lopen daar warm voor. Daarom dacht ik, laat ik het recept van een van onze lievelingsgerechten nu eens met jullie delen. Dit gerecht is gezond (al kun je natuurlijk altijd kiezen voor een minder gezonde variant) en zo gemaakt. Alleen, laat de naam van dit gerecht je niet misleiden: er is niet echt sprake van een pizza. Maar omdat de meeste kinderen voor dat gerecht over het algemeen wél warmlopen, vond ik deze naam prima kunnen. En bij ons thuis werkt dat als een tierelier!

Ingrediënten (voor ongeveer vier personen):

2 a 3 kleine pompoenen

Flinke teen knoflook

Kokosvet

Allerlei beleg naar keuze: groenten, pesto, mozzarella, strooikaas, pijnboompitjes, basilicum of andere (verse) kruiden, etcetera.

Recept voor een gezonde pompoenpizza

Recept voor een gezonde pompoenpizza

Bereiding:

Verwarm de over voor op 180 graden.

Smelt het kokosvet in de oven.

Pers de knoflookteen uit in de kokosolie.

Snijd de pompoen in plakken/parten.

Smeer de pompoenstukken in met de olie.

Bestrooi met peper en zout.

Leg de stukken op de bakplaat en rooster de pompoen ongeveer 25 minuten in de oven.

Beleg de pompoen vervolgens met alles wat je maar lekker vindt en zet terug in de oven totdat je vindt dat hij klaar is.

Je kunt dit gerecht natuurlijk zo (on)gezond maken als je zelf wilt.

EET LEKKER!

PS: moeite met het schillen en snijden van een pompoen? Bekijk dan even dit filmpje, afkomstig van de Allerhande.

Vind je het leuk om jullie gezonde lievelingsrecept te delen? Laat het recept dan in een comment achter op de Facebookpagina van mamaschrijft.

Meer lezen over gezond eten?

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Recept voor heerlijke, zomerse komkommersoep - mamaschrijft - […] Lees ook: Recept voor pompoenpizza […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.