Recept voor snelle en healthy couscoussalade.

Weinig tijd om te koken, maar wel zin in een gezonde maaltijd? Dit recept voor een heerlijke couscoussalade is een absolute aanrader.

Mijn keukenprins en ik koken graag samen. Joost zit dan bij mij op het aanrecht en proeft alles wat er te proeven valt. Hij is een echte snoeperd met een ruime smaak. Feta, olijven, citroenschil.. hij vindt het heerlijk. Hij is dan ook gek op mijn, inmiddels toch wel befaamde, couscoussalade. In mijn studententijd heb ik dit recept bedacht en mijn studievriendinnen. Inmiddels vele vrienden en familieleden ook.  Helaas vindt Lieke de salade minder lekker. Voor haar maak ik dan ook een versie zonder feta. Dan gaat het er wel in.

Couscous maken

Couscous kun je op een snelle maar ook op een langzame manier maken. Meestal kies ik voor de snelle manier: 250 gram kokend water plus een drupje olijfolie en vervolgens roer ik de couscous erdoor. Na vijf minuten rusten heeft de couscous het water opgenomen en roer ik het los. Couscous dat op een langzame manier is bereid, is wel echt lekkerder: minder droog en zachter van smaak.  Mijn vriendin Masjoeba maakt de couscous op de traditionele Marokkaanse manier: olie door de couscous, kneden met je handen en lang stomen in een stoompan. Zoals chef Mourad Lahlou in het filmpje laat zien. Het duurt even voordat de couscous klaar is, maar als je het eindresultaat proeft, wil je eigenlijk geen andere couscous meer.

Om de couscoussalade te maken, heb je nodig:

  • 250 gram (instant)couscous
  • 1 komkommer
  • Bakje kerstomaten
  • 2 handjes rozijnen
  • 2 handjes gedroogde abrikozen
  • 150 gram feta (en dan wel de echte, bijv Kourellas van Ecoplaza)
  • Handjevol blaadjes munt
  • Handjevol blaadje platte peterselie
  • Kruidenmix olijf/tomaat van Fair Trade Original
  • Olijfolie
Couscoussalade: altijd een goed idee

Couscoussalade: altijd een goed idee

 

 

 

 

 

Zo maak je deze couscoussalade

Maak je couscous klaar volgens pak. Heb je geen instant variant? Volg dan de instructies in het filmpje. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes, halveer de kerstomaten, snijd de feta in kleine blokjes, hak de munt en peterselie klein (laat een paar blaadjes heel) en snijd de abrikozen in reepjes. Doe dit in een grote kom, samen met de rozijnen. Doe er een scheutje olijfolie doorheen. Roer goed door elkaar. Als de couscous afgekoeld is, kan deze bij de salade. Roer de couscous er goed doorheen. Maal er flink wat kruidenmix door. Presenteer op een mooie schaal en leg de overgebleven munt en peterselie op de salade! Ik heb zelf deze schaal, dat geeft direct een leuk mediterraans tintje aan het recept.

Variatietip 1: voor een lekkere peperige smaak kun je er nog rucola door doen.
Variatietip 2: hou je van een zuurtje? Rasp dan het schil van een (bio!) citroen en doe dit erdoor.

De  couscoussalade is heerlijk met een satéstokje of lamsworstje. Of serveer er geroosterde ciabattabroodjes bij met roomboter. Prettige wedstrijd!

Deze recepten vind je misschien ook leuk:

Heel geschikt om samen met kinderen te maken: perentaartjes. Lekker!

Recept voor snelle champignonkippenragout.

Ook snel en gezond: linzensoep.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: De lekkerste noodles ever! - mamaschrijft

Type to Search

See all results