Recept-tip voor kleine kindjes: kip met kokosmelk en groenten

Gezond en gevarieerd koken voor babies is een grote uitdaging. Leonie Lindeboom deelt haar een van haar lievelingsrecepten.

Wanneer een kindje 1 jaar wordt, mag het ‘met de groten mee-eten’. Ik weet nog dat ik bij Raf moeite had om steeds weer afwisselende maaltijden te bedenken. Het kwam toch vaak neer op groente, pasta/aardappelen en vlees/vis. En dat gepureerd. Toen hij 1 werd, dacht ik dat het makkelijker zou worden, hij mocht immers met de pot mee eten. Maar ook toen vond ik creatief zijn in maaltijden verzinnen best lastig. Want gezond en gevarieerd vond ik beide belangrijk. Daarom ben ik toen zelf verschillende gezonde recepten gaan uitproberen, speciaal voor babies en kinderen. Ons favoriete recept wil ik jullie niet onthouden! Want niet alleen Raf en Izzie genieten ervan, wij zelf ook.

Wat heb je nodig? (voor 5 porties van 120 gram)

  • 1 kipfilet
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 100 g sperziebonen
  • 5-6 brocolliroosjes
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 2 dl kokosmelk uit een pakje (die uit blik is te dun)
  • het sap van ½ citroen
  • 1 miniem snufje zout
  • 1 mespuntje rietsuiker
  • 3-4 korianderblaadjes

Hoe maak je het?

  1. Was de groenten en snijd ze in stukjes
  2. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en braad de kip erin
  3. Voeg knoflook en gemberpoeder toe en bak nog 1 minuut, maar laat het niet bruin worden
  4. Voeg de groenten, kokosmelk, citroensap, zout, suiker en 1 dl water toe. Denk de pan af en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen
  5. Haal de pan van het vuur, doe het korianderblad erbij en maal het geheel grof.
Heerlijk recept, perfect voor je baby

Heerlijk recept, perfect voor je baby

Tip: Lekker om te serveren met basmatirijst. Eventueel kun je de kokosmelk ook vervangen door creme fraiche. Laat in dat geval dan wel de citroensap weg.

Dit recept heb ik overigens niet zelf bedacht maar komt uit het boek ‘Recepten voor mijn baby’ van Jenny Carenco in samenwerking met kinderarts en voedingsdeskundige Jean Lalau Keraly. Een boek wat zelfs ooit bekroond is tot kookboek van het jaar. Het staat namelijk vol met smaakvolle en leuke recepten voor babies en kinderen, van het beginnende hapje tot aan mee-etende peuters. En daarnaast heeft het een handige wijzer over wat je baby precies mag eten vanaf vier maanden.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: De leukste verjaardag vier je met veel en lekker eten. - mamaschrijft

Type to Search

See all results