Recept: vegetarische lasagne.

Dit recept voor vegetarische lasagne is echt fantastisch. Geen deegbladeren, alleen maar groente en heerlijke buffelmozzarella.

Vega lasagne vol groenten, zonder lasagnebladeren

Oke, om te beginnen: op het gebied van (food)fotografie valt er voor mij nog veel te leren. En of je het er nou lekker uit vindt zien of niet op deze foto, deze vegetarische lasagne is echt om van te smullen! Ik at vandaag alleen met de kids en wilde een keer ‘wat anders’ op tafel zetten dan ik normaal doe. En gelukkig was mijn gekozen gerecht een groot succes! Deze heerlijke vegetarische lasagne maak je zonder deegbladeren, maar vol groente en on top lekkere mozzarella.

Zo maak je hem voor 4 personen:

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  • Snij 1 flinke of 2 kleinere aubergines in plakken en bak deze kort in een hete grillpan met olijfolie en bestrooi ze met grof zout.
  • Snij een sjalotje en een knoflookje en bak deze aan in een pan. Gooi er zodra de uitjes glazig zijn spinazie bij (1 grote zak), totdat het geslonken is. Laat het daarna even uitlekken in een vergiet.
  • Snij 2 uien en 3 tomaten.

Het vullen van de ingevette ovenschaal:

Je start met een laag aubergine, daarna een laag spinazie en vervolgens ringen ui en plakjes tomaat. Daarna herhaal je dit nog eens, van aubergine tot tomaat.

Kluts 2 eieren en voeg hier 4 eetlepels creme fraiche bij + zout en peper naar smaak. Giet dit mengsel uit over de gevulde ovenschaal.

Plaats de schaal 20 tot 30 minuten in de oven en snij 1 bol buffelmozzarella in plakken. Deze leg je de laatste 10 minuten bovenop de lasagne.

Lege bordjes!

De kids keken me eerst ietwat wantrouwend aan. Want was dit echt zo lekker als ik steeds uitriep (‘Oooh, dit wordt lekkerrrrr!’)? Maar toen Raf eenmaal aan het smullen was, volgde Izzie al snel. En ondertussen kon ik relaxt genieten van deze heerlijke vegetarische lasagne en mijn eens een keer niet mopperende kids aan tafel.

Wil jij een recept delen waar jouw kinderen heel blij van worden? Heel graag! Mail: leonievoormamaschrijft@gmail.com.

Ook lekker:

Pasta met pompoen en ricotta

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: Nieuw, stoer vegetarisch restaurant in Amsterdam: Meatless District - mamaschrijft

Type to Search

See all results