Recept voor verantwoorde kokosmakronen

5 augustus 2016

Dagbesteding voor de kids

Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar zes weken lang de kinderen zo goed als elke dag over de vloer en het een beetje gezellig houden, vind ik een grote uitdaging. Bij mooi weer is alles leuker, mooier en gezelliger, maar ja, we wonen nu eenmaal in een land waar het regelmatig pijpenstelen regent. Zo ook gisteren. Het was mijn verjaardag notabene! In de ochtend hadden we mazzel, het was droog en we togen richting strand, waar we binnen (dat dan weer wel) een zalig taartje aten. Eenmaal thuis hebben we zeker een uur aan tafel zitten puzzelen. Met een 500-stuks puzzel ben je wel even zoet. Maar daarna begon de ellende; het regende, bijna alle buurtkinderen zijn inmiddels op vakantie en het samen spelen ging gewoon even niet meer. Donald Duckjes waren ineens saai, kleuren hadden ze echt geen zin in en in Kapla al helemaal niet!

Koekjes bakken!

Op de vraag waar ze dan wel zin in hadden, volgde een volmondig: koekjes bakken! Oke dan, koekjes bakken. Daar had ik dan weer geen zin in. Ben er niet goed in, teveel koekjes veroorzaken een kilootje extra en dat komt nu echt niet uit, met de vakantie in het vooruitzicht. Maar vooruit, ik ben de beroerdste niet. Oke dan, laten we het doen!

Toeval wilde dat ik net contact had gehad met Marleen Visser, de founder van de heerlijke site Share Love Not Secrets. En daar vond ik dit recept voor deze lekkere kokosmakroontjes. Geen ingewikkeld recept en in no time klaar. Voor palmsuiker moest ik even de deur uit, maar de rest had ik gewoon in huis.

Recept voor zalige koekjes

Recept voor zalige koekjes

Hemels recept

We vonden ze allemaal te lekker, dus hierbij, met dank aan Marleen, het recept:

Ingrediënten

 • 50 g havermout
 • 60 g palmsuiker
 • 100 g + 1 el kokosrasp
 • 50 ml melk, naar keuze
 • 60 g agavesiroop, honing kan ook
 • 2 eieren

Zo maak je ze

 • Verwarm de oven voor op 200C graden.
 • Maal de havermout fijn in de keukenmachine of met een staafmixer.
 • Meng de 100 g palmsuiker met de kokosrasp en voeg dit aan de havermout toe.
 • Doe de melk en agavesiroop in een pannetje en laat de siroop, al roerende, volledig oplossen. Voeg het melk en siroop mengsel toe aan de havermout, palmsuiker en kokos. Voeg de eieren toe en meng goed.
 • Zet een bakplaat klaar met een laag bakpapier. Verdeel met een eetlepel schepjes van het mengsel op het bakpapier en maak ze rond en een beetje plat. Bak gedurende 10 minuten en verdeel de extra eetlepel kokos aan het einde over de koekjes.

En voortbordurend op Share Love Not Secrets: Wat is jouw favoriete recept om koekjes te bakken?

 

1 Reactie

 1. Anita Willems

  Haha. Ja, de lamlendigheid kan snel toeslaan 🙂
  Mama, mag ik jou helpen? Ja hoor, als je me wilt helpen, mag je je kamer wel opruimen…
  -daar heb ik geen zin in…
  Wij moeten nog maar een nachtje wachten voordat we weg kunnen. Mijn kinderen spelen opvallend leuk samen en doen deze keer weinig een beroep op me, maar ze gaan de deur niet uit! De wereld ontdekken? Neuh, liever gaan ze spelen met de hamsters (en er eentje zoek maken..), met de LEGO of myfreezoo-en of slitherio doen op de computer. Nou ja, ik ga de strijd nu maar niet aan en ga verder met schoonmaken en inpakken.

  Je koekjes zien er lekker uit. Ga ik ook eens proberen.
  Nog van harte gefeliciteerd!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Recept voor heerlijke, zomerse komkommersoep - mamaschrijft - […] Recept voor verantwoorde kokosmakronen […]
 2. Sultana? No way! Drie recepten voor verantwoorde tussendoortjes. - mamaschrijft - […] Recept voor verantwoorde kokosmakronen 4x lekkere en gezonde ijsjes […]
 3. Recept voor pesto: zelfgemaakt het lekkerst. - mamaschrijft - […] Recept voor verantwoorde kokosmakronen […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.