Recept voor verantwoorde kokosmakronen

De vakantie is heerlijk. Maar soms duurt een dag te lang en hebben je kinderen nergens zin in. Onthoudt dan dit recept voor zalige kokosmakronen.

Dagbesteding voor de kids

Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar zes weken lang de kinderen zo goed als elke dag over de vloer en het een beetje gezellig houden, vind ik een grote uitdaging. Bij mooi weer is alles leuker, mooier en gezelliger, maar ja, we wonen nu eenmaal in een land waar het regelmatig pijpenstelen regent. Zo ook gisteren. Het was mijn verjaardag notabene! In de ochtend hadden we mazzel, het was droog en we togen richting strand, waar we binnen (dat dan weer wel) een zalig taartje aten. Eenmaal thuis hebben we zeker een uur aan tafel zitten puzzelen. Met een 500-stuks puzzel ben je wel even zoet. Maar daarna begon de ellende; het regende, bijna alle buurtkinderen zijn inmiddels op vakantie en het samen spelen ging gewoon even niet meer. Donald Duckjes waren ineens saai, kleuren hadden ze echt geen zin in en in Kapla al helemaal niet!

Koekjes bakken!

Op de vraag waar ze dan wel zin in hadden, volgde een volmondig: koekjes bakken! Oke dan, koekjes bakken. Daar had ik dan weer geen zin in. Ben er niet goed in, teveel koekjes veroorzaken een kilootje extra en dat komt nu echt niet uit, met de vakantie in het vooruitzicht. Maar vooruit, ik ben de beroerdste niet. Oke dan, laten we het doen!

Toeval wilde dat ik net contact had gehad met Marleen Visser, de founder van de heerlijke site Share Love Not Secrets. En daar vond ik dit recept voor deze lekkere kokosmakroontjes. Geen ingewikkeld recept en in no time klaar. Voor palmsuiker moest ik even de deur uit, maar de rest had ik gewoon in huis.

Recept voor zalige koekjes

Recept voor zalige koekjes

Hemels recept

We vonden ze allemaal te lekker, dus hierbij, met dank aan Marleen, het recept:

Ingrediënten

 • 50 g havermout
 • 60 g palmsuiker
 • 100 g + 1 el kokosrasp
 • 50 ml melk, naar keuze
 • 60 g agavesiroop, honing kan ook
 • 2 eieren

Zo maak je ze

 • Verwarm de oven voor op 200C graden.
 • Maal de havermout fijn in de keukenmachine of met een staafmixer.
 • Meng de 100 g palmsuiker met de kokosrasp en voeg dit aan de havermout toe.
 • Doe de melk en agavesiroop in een pannetje en laat de siroop, al roerende, volledig oplossen. Voeg het melk en siroop mengsel toe aan de havermout, palmsuiker en kokos. Voeg de eieren toe en meng goed.
 • Zet een bakplaat klaar met een laag bakpapier. Verdeel met een eetlepel schepjes van het mengsel op het bakpapier en maak ze rond en een beetje plat. Bak gedurende 10 minuten en verdeel de extra eetlepel kokos aan het einde over de koekjes.

En voortbordurend op Share Love Not Secrets: Wat is jouw favoriete recept om koekjes te bakken?

 

Share this post:
WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.