Recept voor heerlijke pastasaus met meatballs

Dit heerlijke recept voor verse pastasaus gaat erin bij het hele gezin!

Als het maar begint met een P!

Hoor ik mijn dochter zingen, als ik haar vraag wat ze wil eten. Het liedje van Kinderen voor Kinderen geeft precies antwoord op dat wat zij lekker vindt. Nu is ze eigenlijk best een makkelijke eter en lust ze veel meer dan patat, pizza en pannenkoeken. Ze houdt bijvoorbeeld ook erg van pasta’s. Ook met een P. Dus meestal komen we daar samen op uit. Zo ook deze week, een favoriet recept: Spaghetti meatballs alla mama! Met een leuke bijkomstigheid: Lieke kan zelf de gehaktballetjes draaien.

Hiervoor heb je nodig (4 personen):

500 gram rundergehakt
2 tenen knoflook
2 blikken tomaten in blokjes
1 ei
1 handje vol pijnboompitten, geroosterd
2 eetlepels gehakte platte peterselie
2 eetlepels paneermeel/verkruimeld beschuit of oud brood
500 gram spaghetti
Rucola, voor de liefhebber
Peper en zout
Scheutje goede balsamicoazijn
Olijfolie

  1. Snij 1 teen knoflook is kleine stukjes. Verwarm olijfolie in een pan en fruit kort de knoflook. Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij. Laat een half uurtje inkoken
    2. Doe het gehakt in een schaal, samen met het ei, paneermeel, pijnboompitten, peterselie, snufje peper en zout. Pers de knoflook boven de schaal uit en meng alles goed door elkaar. Maak de handen nat en rol kleine gehaktballetjes.
    Doe olie in een grote koekenpan, als de olie heet is, bak je de gehaktballetjes in 6-8 minuten bruin.
    3. Als de tomatensaus is ingekookt, doe je een klein scheutje goede balsamicoazijn erbij.
    Goed roeren * . Als de gehaktballetjes klaar zijn, doen je de tomatensaus bij de gehaktbakketjes in de pan.
    4. Kook de spaghetti. Giet af en roer de spaghetti door de saus met gehaktballetjes. Doe de spaghetti op de borden en strooi parmezaanse kaas over de spaghetti. En voor de liefhebber (lees volwassenen) wat rucola erover
Favoriet recept van de kids: pastasaus met ballen

Favoriet recept van de kids: pastasaus met ballen

Eet smakelijk! Of zoals wij hier zeggen ‘prettige wedstrijd’! Want daar lijkt het soms wel op.

* heb je teveel tomatensaus gemaakt? Gooi niet weg! Je kunt dit makkelijk invriezen en later weer gebruiken. Bijvoorbeeld als basissaus op een pizza!

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

2 comments

  1. Pingback: De leukste verjaardag vier je met veel en lekker eten. - mamaschrijft

  2. Pingback: Herfstachtig lekker recept: pasta met pompoen en ricotta * mamaschrijft

Type to Search

See all results