Recept voor pesto: zelfgemaakt het lekkerst

1 oktober 2016

Niks gezelliger dan samen met vrienden of familie lekker te borrelen. Bij ons staat er altijd een wijntje koud of ligt er een sixpackje bier te wachten op dorstige mannen (of vrouwen!). Maar, heel eerlijk, de koelkast is ook best regelmatig zo goed als leeg…  Maar sinds ik dit pesto recept kreeg hoeft een lekker hapje nooit meer te ontbreken (tip: sla toastjes groot in) .

Pesto met twee soorten kaas

Deze lekkere pesto staat garant voor een gezellig borrelmoment. Twee zaken maken deze basilicumpesto zo bijzonder lekker. Je gebruikt twee verschillende soorten kaas, namelijk parmezaan en pecorino en twee soorten noot: amandel en pijnboompitten.

De ingrediënten:

2 flinke bossen verse basilicum (tip: haal deze op de markt en niet bij de super)

goede olijfolie

2 tenen knoflook

handje hele amandel of amandelschaafsel

handje pijnboompitten

50 gram parmezaanse kaas

50 gram pecorino kaas

1 teelepel suiker

peper

zout

Bereid de pesto als volgt in de hakmolen, keukenmachine of vijzel.

Was de basilicum en doe ze vervolgens in hun geheel, yes, de stengels ook, in de keukenmachine en voeg een flinke scheut olie toe. Ontvel de knoflook en doe deze met de suiker erbij. Zet kort de keukenmachine aan tot je een grove pasta hebt. Verbrokkel de kaas of snijd deze fijn en voeg dit samen met de helft van de amandel en pijnboompitten toe. Zet weer even kort de keukenmachine aan. Maak de pasta af met de laatste amandelen en pijnboompitten meer olie en peper en zout. Voila!

Handige tip: Verdeel de pesto over een aantal boterhamzakjes en houd er één of twee over voor direct gebruik. Je zelfgemaakte pesto is, mits goed afgesloten, een week houdbaar in de koelkast.

Ook lekker:

Recept voor verantwoorde kokosmakronen

Probeer eens een boekweitpannenkoek

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fantastische vijzel! - […] te malen, maar er is een ding waar ik me echt op verheug: pesto! Alweer een tijd geleden deelde…
  2. Recept voor vier heerlijke bruschetta toppings. - mamaschrijft - […] Ook heerlijk voor bij de borrel: zelfgemaakte pesto! […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.