Recept voor pesto: zelfgemaakt het lekkerst

Pesto kun je makkelijk zelf maken. Lees hier mijn lievelingsrecept.

Niks gezelliger dan samen met vrienden of familie lekker te borrelen. Bij ons staat er altijd een wijntje koud of ligt er een sixpackje bier te wachten op dorstige mannen (of vrouwen!). Maar, heel eerlijk, de koelkast is ook best regelmatig zo goed als leeg…  Maar sinds ik dit pesto recept kreeg hoeft een lekker hapje nooit meer te ontbreken (tip: sla toastjes groot in) .

Pesto met twee soorten kaas

Deze lekkere pesto staat garant voor een gezellig borrelmoment. Twee zaken maken deze basilicumpesto zo bijzonder lekker. Je gebruikt twee verschillende soorten kaas, namelijk parmezaan en pecorino en twee soorten noot: amandel en pijnboompitten.

De ingrediënten:

2 flinke bossen verse basilicum (tip: haal deze op de markt en niet bij de super)

goede olijfolie

2 tenen knoflook

handje hele amandel of amandelschaafsel

handje pijnboompitten

50 gram parmezaanse kaas

50 gram pecorino kaas

1 teelepel suiker

peper

zout

Bereid de pesto als volgt in de hakmolen, keukenmachine of vijzel.

Was de basilicum en doe ze vervolgens in hun geheel, yes, de stengels ook, in de keukenmachine en voeg een flinke scheut olie toe. Ontvel de knoflook en doe deze met de suiker erbij. Zet kort de keukenmachine aan tot je een grove pasta hebt. Verbrokkel de kaas of snijd deze fijn en voeg dit samen met de helft van de amandel en pijnboompitten toe. Zet weer even kort de keukenmachine aan. Maak de pasta af met de laatste amandelen en pijnboompitten meer olie en peper en zout. Voila!

Handige tip: Verdeel de pesto over een aantal boterhamzakjes en houd er één of twee over voor direct gebruik. Je zelfgemaakte pesto is, mits goed afgesloten, een week houdbaar in de koelkast.

Ook lekker:

Recept voor verantwoorde kokosmakronen

Probeer eens een boekweitpannenkoek

Share this post:
WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.