Recept voor snelle champignonkippenragout.

Een snel en smakelijk gerecht voor de avonden waarop je wat minder tijd hebt, is deze zalige champignonkippenragout.

Ragout maken zoals oma dat vroeger deed kost meer tijd, dus ik ben altijd dankbaar voor deze snelle variant!

Ingrediënten voor deze champignonkippenragout:

  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 300 gram champignons
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepels meel
  • 300 ml kippenbouillon
  • bakboter
  • rijst naar keuze
  • groente naar keuze (bijvoorbeeld: tomatensalade)

Zo maak je hem:

Zet een pan met water op en kook de rijst volgens de verpakking.

  1. Zet een hapjespan op het fornuis en braad in wat bakboter de ui, knoflook en champignons goed aan. Voeg daarna de kip toe en laat nog 3 minuten meebakken. 
  2. Voeg de eetlepels meel toe en bak dit al roerend even goed gaar (anders smaakt je gerecht naar meel!) Dit duurt ongeveer een minuutje of 3 a 4.
  3. Voeg daarna een klein beetje bouillon toe, roer goed door en voeg daarna de rest van de bouillon toe en roer goed zodat het geheel mooi glad en dik is. 
  4. Laat dit nog een paar minuten pruttelen. Ik maak ondertussen de tomatensalade door een halve gesnipperde ui te mengen met peper en zout, tomaten met zaadlijst in blokjes en een theelepel yoghurtmayonaise.

En voila, klaar is je ragout. Je kunt dit gerecht trouwens ook goed eten met broccoli, boontjes of gekookte wortel.

Aan tafel! 

Lees ook:

Herfstachtig lekker recept: pasta met pompoen en ricotta.

Makkelijk en gezond: tomatenrisotto met garnalen.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results