Recept voor truffels. Deze zijn zalig en koolhydraatarm!

Dit is het ideale recept voor de lekkerste choco-truffels ever. Leuk om samen met je kind te maken voor oud en nieuw. Dus hup: duik gezamenlijk de keuken in!

Guilt-free snoepen met Choconut truffels

Snoepen. Een werkwoord waar je vrijwel altijd een guilty feeling aan vastplakt. Maar dat is helemaal niet nodig. Tegenwoordig zijn er genoeg opties om guilt-free te snoepen. Verantwoord snoepen voor jezelf en je kind! Het voordeel van dit recept is dat er geen suiker wordt gebruikt maar stevia, een natuurlijke suikervervanger. Het is een stuk zoeter dan gewone suiker dus je hebt er minder van nodig. Daarnaast is het calorie- en koolhydraat vrij! Als je geen stevia in huis hebt is honing ook een goed, verantwoord en smaakvol alternatief.

Om het nóg leuker te maken voor je kind, kun je het beslag in leuke vormpjes maken en die coaten met cacaopoeder of kokosrasp. De choconut truffels zijn finger-licking good en ook nog eens eenvoudig om te maken. Dus helemaal geschikt om samen met je kind de keuken in te duiken. Wat wil een mama nog meer?

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten voor 10 koolhydraatarme choconut truffels:

Monchou (50 gram)
Geraspte kokos (40 gram)
1 el cacaopoeder (10 gram)
Kokosolie (50 gram)
1 el stevia of honing


Bereidingswijze:

Smelt de kokosolie in een pannetje en meng de geraspte kokos, cacaopoeder, stevia of honing en monchou bij de gesmolten olie. Maak er 10 balletjes van en rol vijf balletjes in kokosrasp en de andere 5 in cacaopoeder. Laat ze 1 uur opstijven in de koelkast.

Tip van de dag

Doe een hazelnootje in een choconut truffel voor een verassende bite en rol de balletjes in cacao nibs of fijngestampte noten voor heerlijke variatie!

Ook lekker:


Recept voor truffels. Deze zijn zalig en koolhydraatarm!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Type to Search

See all results