Recepttip: Kleurrijke rijstsalade met chipolataworstjes.

Makkelijk, snel, gezond en lekker koken, dat willen we natuurlijk allemaal, en het liefst (bijna) elke avond. Daarom wat inspiratie, een heerlijke kidsproof rijstsalade.

Toch is de inspiratie soms ver te zoeken! Om te voorkomen dat je elke week hetzelfde eet, is het fijn om soms wat inspiratie te krijgen van iemand anders. Ik doe mijn inspiratie op uit mijn ruim 100 kookboeken, en deel graag een recept met jullie.

Het voordeel van dit recept is dat je in 10 minuten, ok voor de niet Jamie-kijkers onder ons 15 minuten, een heerlijke en relatief gezonde maaltijd neer kunt zetten. Qua ingrediënten, en dat is het mooie van dit recept, gebruik je wat jullie thuis lekker vinden. Zodat niet alleen jij, maar ook je partner en de kleine bewoners van je huishouden dit met plezier en vooral smaak opeten!

Kleurrijke rijstsalade met chipolataworstjes

Dit heb je nodig:

  • tien olijven, in ringetjes gesneden
  • witte kaasblokjes (in een bakje met kruidenolie)
  • halve komkommer, in waaiertjes gesneden
  • 2 puntpaprika’s , in halve ringetjes
  • rode ui, in halve ringen
  • twee handenvol erwtjes, 5 minuutjes in een kommetje met kokend water gezet
  • rode pitloze druiven, gehalveerd
  • 4 augurken, in kleine blokjes gesneden
  • Flinke pluk verse peterselie
  • 200 gram notenrijst
  • 6 chipolataworstjes

Wij aten dit met 2 personen, en hadden nog wat rijstsalade over voor de volgende dag, Dat heb ik natuurlijk meegenomen als lunch.

Zo maak je het:

Kook de rijst in 9 minuten gaar, giet af en laat heel even rusten (ik laat de rijst altijd meteen ‘rusten’ in de slakom). Snij ondertussen alle groenten in stukjes, reepjes, ringetjes, hoe je het lekker vind, en onthoud, het oog wil ook wat.

Zet een koekenpan op het vuur, en braad de chipolataworstjes rondom bruin. Dit recept combineert ook heel goed met een lekker stukje vis of een ander soort worstje.

Meng als de worstjes klaar zijn, alle groenten en eventueel fruit door de inmiddels een beetje afgekoelde rijst en schep een paar flinke lepels op je bord. Snij de peterselie fijn en sprenkel deze samen met wat kaasblokjes en die heerlijke olie waarin de kaasblokjes zitten over de salade. Leg de worstjes ernaast en… aan tafel!

Naamloos1

Check HIER meer lekkere en gezonde recepten.

Share this post:

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results