Recepttip: roggebrood met ricotta, vijgen en honing

13 september 2016

Vanaf augustus liggen er weer verse vijgen bij de supermarkt en op de markten. Heerlijk vind ik ze! Als je eenmaal weet hoe je de beste uitkiest, kun je er de lekkerste recepten mee maken.

Verse vijgen gezond

Bij het kopen van vijgen is het wel handig om de beste in kwaliteit te kiezen. Die zijn het lekkerst maar ook het gezondst vanwege zijn hoge gehalte aan vezels, kalium, calcium, mangaan en vitamine B6. Een lekkere verse vijg heeft een gave en zachte schil. En het is goed om er even aan te ruiken. Als hij vers ruikt is het goed. Zurig is niet okee. En als je dan eenmaal de beste hebt gekocht, dan maak je dit heerlijke recept ervan.

Recept: roggebrood met ricotta, vijgen en honing

Voor 2 personen
Ingrediënten:

  • roggebrood
  • 2 vijgen
  • 100 gr verse ricotta
  • honing
  • gehakte pistachenoten

Zo maak je het:


Snijd het brood in plakjes en verdeel de ricotta. Voeg de gesneden vijgen toe. Bestrooi met honing en gehakte pistachenoten. Klaar! Enjoy!

Meer lekkere recepten:

Drie recepten voor verantwoorde tussendoortjes
Recept op zelf ijs te maken

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Survival op de meest 'relaxte' ochtend van de week: zondagochtend - mamaschrijft - […] Recepttip: roggebrood met ricotta, vijgen en honing […]
  2. Nazomeren met dit heerlijke recept voor vistaco’s - mamaschrijft - […] Recepttip: roggebrood met ricotta, vijgen en honing […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.