Recepttip: roggebrood met ricotta, vijgen en honing

Vijgen zitten vol met vezels, kalium, calcium, mangaan en vitamine B6. En je kan er de lekkerste gerechten van maken. Zoals deze!

Vanaf augustus liggen er weer verse vijgen bij de supermarkt en op de markten. Heerlijk vind ik ze! Als je eenmaal weet hoe je de beste uitkiest, kun je er de lekkerste recepten mee maken.

Verse vijgen gezond

Bij het kopen van vijgen is het wel handig om de beste in kwaliteit te kiezen. Die zijn het lekkerst maar ook het gezondst vanwege zijn hoge gehalte aan vezels, kalium, calcium, mangaan en vitamine B6. Een lekkere verse vijg heeft een gave en zachte schil. En het is goed om er even aan te ruiken. Als hij vers ruikt is het goed. Zurig is niet okee. En als je dan eenmaal de beste hebt gekocht, dan maak je dit heerlijke recept ervan.

Recept: roggebrood met ricotta, vijgen en honing

Voor 2 personen
Ingrediënten:

  • roggebrood
  • 2 vijgen
  • 100 gr verse ricotta
  • honing
  • gehakte pistachenoten

Zo maak je het:


Snijd het brood in plakjes en verdeel de ricotta. Voeg de gesneden vijgen toe. Bestrooi met honing en gehakte pistachenoten. Klaar! Enjoy!

Meer lekkere recepten:

Drie recepten voor verantwoorde tussendoortjes
Recept op zelf ijs te maken

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

2 comments

  1. Pingback: Survival op de meest 'relaxte' ochtend van de week: zondagochtend - mamaschrijft

  2. Pingback: Nazomeren met dit heerlijke recept voor vistaco’s - mamaschrijft

Type to Search

See all results