Tortellini met tomaat, ui, parmaham en basilicum.

Trek in een heerlijk tortellini gerecht dat klaar is in een handomdraai? Dan heeft foodblogger Marjolein de gouden tip!

Tijdens een kookcursus heb ik eens zelf tortellini gemaakt. Superleuk om te doen en waanzinnig lekker, maar ook tijdrovend na een dag hard werken. Wanneer ik zelf thuis tortelline wil maken kies ik daarom vaker voor de kant en klare variant, maar dan wel voor vers. Die smaakt naar mijn idee toch lekkerder!

In dit recept heb ik gekozen voor een tortellini gevuld met paprika en rode peper: lekker en met net een beetje pit dus! Onze kleine meid vond dit prima, maar dat verschilt per kind denk ik.

Dit receptje is binnen 10 minuten klaar, dus snel aan tafel!

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 bakken verse tortellini (in mijn geval dus met paprika en rode peper)
  • 6 trostomaten
  • 1 grote witte ui
  • 1 onsje parma ham
  • Olijfolie om in te bakken
  • Basilicum (decoratieplukjes)

Zo maak je dit tortellini gerecht:

Snipper een uitje en knoflook en fruit deze even aan. Snijd daarna de parmaham in snippers en bak deze kort mee. Als laatste hak je de tomaten grof en deze laat je ook mee sudderen. Als het niet sappig genoeg is kun je een scheutje water toevoegen.

Laat het geheel 5 minuutjes pruttelen en kook ondertussen de pasta gaar. Giet de pasta af en schep door het tomatenprutje. Schep op een diep bord en garneer met basilicum en geraspte kaas.

Aan tafel!

tortelini met tomaat, uit en parmaham.

tortellini met tomaat, uit en parmaham.

Meer lekkers:

Kleurige rijstsalade met chipolataworstjes.

Sultana? No way! Drie recepten voor verantwoorde tussendoortjes.

Share this post:

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results