Tosti als diner voor een keer. Gewoon doen!

Geen zware avondmaaltijden tijdens de zomer, wat ons betreft. Wat te denken van verse soep en een heerlijke tosti? Check deze heerlijke recepten van foodblogger Antoinette.

Tosti time!

De zomerse dagen geven vaak weinig eetlust, tenminste bij ons! Geen piepers, ovenschotels of rijkgevulde pastasauzen. Maar lichte maaltijden staan hier op tafel, als we al aan tafel zitten. Want in de zomervakantie laten we de teugels iets vieren. We eten dan vaak buiten aan de tuintafel of op een kleedje in het gras. Tussen het hoofdgerecht en het toetje spelen de kinderen dan nog ff op de schommel of springen ze op de trampoline. Heerlijk! Dat gevoel dat de tijd niet de baas is en dat het even niet uitmaakt hoe laat de kinderen in bed liggen. Een avondmaal als een soepje met een tosti past ons dan goed. Gisteren maakte ik een tomatensoep met balletjes en serveerde ik daarbij twee heerlijke simpele tosti’s: een Tuna Melt tosti en een tosti ham/kaas met appelsalade. Overigens kun je deze tosti goed eten zonder ham.

De Tuna Melt at ik voor het eerst in het najaar van 2007 toen ik in Amerika was.  De Tuna Melt is een begrip in Amerika. Deze verrukkelijke tosti met romige tonijnsalade, tomaat en zacht smeltende kaas is inmiddels een ware klassieker te noemen. Na mijn eerst hap was ik direct verkocht en heb ik hem nog vaak nagemaakt. In deze blog deel ik het recept met jullie.

En ook het recept van de tosti ham/kaas met appelsalade. Bij  mijn kinderen een echte favoriet. In de appelsalade gaat, naast appels, gesneden andijvie. De combinatie van het zoute van de kaas, de zoete appels en de ietwat bittere andijvie is erg lekker.

Voor twee Tuna Melt tosti’s heb je nodig:

 • 4 sneetjes zuurdesembrood
 • Twee blikjes tonijn op water (duurzaam gevangen met MSC keurmerk)
 • Twee eetlepels kappertjes
 • 5 kleine augurken
 • Twee eetlepels slasaus op yoghurtbasis
 • 1 rode uit
 • 150 gram cheddarkaas (tophat 48+)
 • Twee rijpe trostomaten
 • Peper
 • Zout
Een ware klassieker, de tuna melt tosti!

Een ware klassieker, de tuna melt tosti!

Doe de tonijn (zonder het water) in een kom. Snijd de augurken en de rode ui in stukjes en doe samen met de kappetjes en slasaus bij de tonijn. Roer tot een smeuïge tonijnsalade . Proef de salade en doe er, naar wens, nog wat peper en zout bij. Snijd de tomaten in dunne schijven en schaaf vervolgens de kaas in plakken. Leg de tonijnsalade op een sneetje brood, daarboven twee schijfjes tomaat en als laatste de kaas. Leg het belegde broodje in de grillpan, of doe het broodje in de oven op de grilstand. Leg het andere, onbelegde broodje, ook in de pan. Zo wordt deze ook geroosterd. Als de kaas gesmolten is, is het broodje klaar. Leg het onbelegde broodje op de gesmolten cheddar en voilà! De tosti is klaar!

Voor twee tosti’s met appelsalade heb je nodig:

 • 4 sneetjes zuurdesembrood
 • Twee appels
 • 4 plakken jonge kaas
 • 4 plakken ham (optioneel)
 • Twee eetlepels slasaus op yoghurtbasis
 • Twee handen vol met gesneden andijvie

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom, samen met de andijvie en de slasaus. Roer door elkaar. Beleg een sneetje brood met ham en kaas en leg het andere broodje er op. Gril de tosti in een grillpan of in de oven op de grillstand. Neem de tosti uit de pan als de kaas gesmolten is. Duw het bovenste sneetje brood voorzichtig omhoog en schep twee eetlepels appelsalade op het broodje. En klaar is ook deze tosti!

Prettige wedstrijd, eten maar!

Recept voor mijn tomatensoep

Deze maak ik met 6 trostomaten, beetje olijfolie, twee tenen knoflook, 500 ml bouillon en 300 gram rundergehakt. Rooster de tomaten met olijfolie en de knoflook op 200 graden in de oven voor 30 minuten. Maak de bouillon (1 blokje op 500 ml water) en doe de tomaten en de knoflook erbij. Pureer tot een gladde soep met de staafmixer. Zet het daarna weer op het vuur. Draai kleine gehaktballetje en doe ze in de soep. Nog 15 minuten zachtjes koken en de soep is klaar. Voeg naar wens nog peper en zout toe.

Nog meer lekkere recepten van Antoinette:

Drie lekkere ontbijtjes

Healthy couscoussalade

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results