Zalig dessert: gestoofd fruit met ijs.

Dit recept voor een hemels lekker dessert is zo gemaakt en heerlijk voor zowel ouders als kinderen.

Sappig fruit in overvloed.

Jaah, het is zomer. Zo langzamerhand wordt het dan toch echt warmer in Nederland. De kinderen hebben vakantie en ik kijk uit naar de lange warme dagen waarop alles kan en niets hoeft.. Op een paar dingen na dan. In de zomer smaakt fruit het lekkerst. Zo ook de perziken en nectarines. Helaas ben ik allergisch voor steenvruchten en dus ook voor deze sappige vruchten. Zo uit het vuistje kan ik ze niet eten, maar als ik deze vruchten verwarm in de oven, krijg ik geen allergische reactie. Ik kan dus volledig genieten van het dessert wat ik verderop in dit blog met jullie deel.

Bomvol vitaminen.

Gelukkig maar! Want perziken en nectarines zitten vol goede vitaminen. En ze zijn in allerlei gerechten te gebruiken: lekker in een salade met geitenkaas, in een smoothie of bij gegrild vlees. Ze zijn ook heerlijk als dessert, met een bolletje vanille-ijs. Hieronder vind je het recept voor een zomers dessert, maar eerst nog een paar handige tips die van pas komen bij het kopen van nectarines en perziken:

  • Vraag op de markt of bij de groenteboer naar witvlezige perziken en nectarines. Deze zijn echt het lekkerst.
  • Neem de grootste en zwaarste vruchten mee. Deze zijn het sappigst.
  • Koop ze alleen als ze lekker fruitig ruiken. Even snuffelen is dus een must.

Voor dit dessert heb je nodig (6 pers):

  • 4 nectarines
  • 4 perziken
  • 1 bio sinaasappel
  • Flinke snuf kaneel
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Vanille-ijs
  • ovenschaal

Verwarm de oven voor op 170 graden. Halveer de nectarines en perziken en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Schil de een dunschiller de sinaasappel en snijd de sinaasappel in stukjes van 2 cm lang. Strooi de sinaasappelstukjes over de nectarines en perziken. Pers de sinaasappel uit en schenk het sap over het fruit in de ovenschaal. Doe er een flinke snuf kaneel over en druppel als laatst de ahornsiroop over het fruit.

Gestoofd fruit uit de oven: verrassend lekker

Gestoofd fruit uit de oven: verrassend lekker

Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven. Haal de schaal eruit als het fruit zacht is maar nog niet uit elkaar valt. Schep een grote lepel gestoofd fruit naast het bolletje vanille-ijs op een schaaltje. Doe er ook wat sinaasappelschil bij en druppel nog wat van het gestoofde fruitsap over het ijs.

Variatietip: voor dit dessert kun je ook abrikozen of pruimen gebruiken. Een mix van alle vier vruchten is ook erg lekker. Om je vingers bij af te likken. Geniet ervan!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results