Afslanken met Nederland Slank.

31 maart 2017

Alleen al het woord ‘afslanken’ maakt nogal wat in me los. In mijn puberteit heb ik eindeloos veel gelijnd. Alle (crash)dieten van toen heb ik geloof ik wel gedaan. Mijn god, wat een hoop kilo’s ben ik afgevallen! En uiteindelijk ook weer aangekomen. Ik schommelde me een ongeluk. Of beter gezegd, ongelukkig. Ik ontwikkelde een eetprobleem en zat slecht in mijn vel. Super onzeker was ik. Op foto’s uit die tijd sta ik, als ik er uberhaupt op sta, achteraan. En, negen van de tien keer, met mijn ogen dicht. Ik kan die foto’s tot op de dag van vandaag, nog altijd slecht zien.

Ik voel meteen de eenzaamheid weer. De ‘zwaarte’ van die tijd.

Op mijn twintigste kreeg ik een hele lieve en sportieve vriend, die meteen doorhad hoe geobsedeerd ik was door eten en mijn gewicht. Hij heeft mijn weegschaal letterlijk weggegooid en me laten beloven dat ik nooit meer een (crash)dieet zou doen. Hij legde uit hoe ik mijn stofwisseling in de war gestuurd had en heeft me op het hart gedrukt weer te gaan luisteren naar mijn lijf. Wanneer had ik trek en wanneer genoeg? En als ik trek had, waarin dan? Ik moest niks en mocht alles. Ik was goed en mooi zoals ik was. Wat een enorme bevrijding. Voor het eerst in hele lange tijd ging ik dat zelf ook voelen.

Ik was goed zoals ik was. En mooi. Ik moest niks.

Ik ging automatisch langzamer eten, mijn eetbuien werden minder en ik ben weer gaan sporten. Daar hield ik altijd al van, maar doordat ik mezelf zo vastgedraaid had, had ik al een tijd niet meer gesport. Ik schaamde me voor mijn gewicht. Ik schaamde me voor mezelf.

We hebben uiteindelijk drie jaar samen gewoond. En ik ben hem voor altijd dankbaar. Ik heb nog steeds geen weegschaal en ik heb het ding niet gemist. Mijn kleding is mijn meetinstrument. Als ik bij mijn ouders ben, ga ik daar soms op de weegschaal en mijn schatting klopt behoorlijk goed. De belofte om nooit meer een (crash)dieet te doen, heb ik tot op de dag van vandaag gehouden. Al bijna 25 jaar. Ik heb me vooral toegelegd op vers eten. Weinig kant en klaar. En dan in ‘zwaardere’ tijden, minder suiker en alcohol. Minder grote porties. Meer bewegen. Meer water drinken. Ik heb in die jaren absoluut nog geschommeld in mijn gewicht. Periodes behoorlijk erg. Ik blijf een emotionele eter. Maar een (crash)dieet heb ik nooit meer gedaan. Ook niet na mijn zwangerschappen. Ik heb zelf het gevoel dat mijn stofwisseling na mijn eerste zwangerschap weer ‘normaal’ geworden is.

En nu dan dus meedoen aan een afslankprogramma?

De schrik van het woord afslanken te boven, eerst maar eens gekeken wat het programma inhoudt. Nederland Slank biedt een persoonlijk programma aan de hand van je bloedanalyse, gericht op je persoonlijke hormoon-, insuline en energiehuishouding. Naast gegarandeerd gewichtsverlies, wordt de stofwisseling geoptimaliseerd en je lichaam in balans gebracht.

Verdraaid, dat klinkt behoorlijk interessant. Ik ben al een tijd moe. Heb veel minder energie dan ik tijden had. Driekwart van de kleding in mijn kast zit te krap of past niet meer. En ik zit al in de overgang. Dat helpt niet bepaald met een gebalanceerde huishouding in welke vorm ook. Of om lekker in je vel te zitten. Ik kan niet anders zeggen dan dat de uitnodiging om mee te doen, niet op een beter moment had kunnen komen dan nu. En dus ga ik het avontuur aan. Want zo voelt het voor mij.

Ik ben nieuwsgierig of de kilo’s er, ook halverwege de 50, inderdaad zo makkelijk af zullen gaan. Of mijn energie duidelijk toe zal nemen en mijn overall huishouding weer in balans zal komen. We gaan het mee maken! Hier, bij Mamaschrijft, ga ik mijn ervaringen met jullie delen.

Stay Tuned, want binnenkort mag ik hier een op maat gemaakt voedingsprogramma en persoonlijke begeleiding tijdens 10 consulten t.w.v €899,- weggeven. Tot gauw!

 

Lees ook:

Afvallen? Weet eerst waarom je te zwaar bent.

Calorieën tellen is onzin.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.