Afvallen zonder honger lijden en strak dieet.

19 april 2017

Lees ook het eerste blog van Moeddha wat hieraan vooraf gaat en waarin ze haar eerste ervaringen deelt met afvallen met Nederland Slank.

Inmiddels ben ik bijna een maand verder. De eerste kilo’s zijn er af. Geen 3 kilo per week, zoals dat bij sommigen blijkt te gaan, maar ik ben heel tevreden. Na 3 weken was ik 4,5 kilo kwijt en ik had vooral meer energie dan toen ik begon. De huid in mijn gezicht ziet er ook beter uit. Die kan wel eens een beetje vlekkerig zijn en op het moment is mijn huid heel rustig.

Na mijn besluit mee te doen, had ik al snel een intakegesprek met Liesbeth, van Nederland Slank. Het gesprek was uitgebreid, informatief en duidelijk. Het programma bestaat uit 4 fasen. Een voorbereidingsfase, een strenge fase waarin je volgens een lijst met toegestane producten moet eten, op gezette tijden van de dag. Een mildere fase waarin de lijst met toegestane producten wordt uitgebreid en een laatste fase waarin je overgaat naar de nieuwe ‘levensstijl’. Al die tijd krijg je, via skype, wekelijks begeleiding van een orthomoleculair dietist van Nederland Slank. Super prettig. Het werkt motiverend voor mij en het is fijn om even je ‘dingetjes’ kwijt te kunnen.

Het traject begint met het prikken van je bloed.

Op basis daarvan wordt je persoonlijke dieetplan opgesteld, wat ik een week later al in mijn brievenbus had liggen. Meteen daarna had ik mijn eerste skype gesprek, waarin het plan uitgebreid met me is doorgenomen. Tijd om echt te starten!

In de voorbereidingsfase moet je twee ochtenden bitterzout nemen op de nuchtere maag en dat vond ik echt intens goor. Kan er niets leukers van maken. Maar gelukkig was t niet veel en ik kan niet anders zeggen dan dat het goed heeft gewerkt. Mijn ‘bitterzoutdagen’ heb ik in de buurt van een toilet doorgebracht 😉

En toen mocht ik aan de slag met mijn hoogstpersoonlijke plan.

Het was even wennen aan het wegen van het eten en het zoeken in de lijst, van wat ik wel en niet mocht, maar dat wende enorm snel. Ik was verbaasd over de porties die ik mocht eten en vooral over dat ik GEEN TREK had tussendoor. Ik was huiverig voor het terugkeren van mijn bekende snaaigedrag en obsessie met het eten dat ik tijdens een dieet ‘niet mocht’. Want zo werkte het eigenlijk bij mij. Ik kreeg altijd een tegenreactie van een dieet. Onophoudelijke trek in ‘verboden vruchten’. En na afloop vrat ik binnen no-time de verloren kilo’s er weer aan. Om weer te balen van mezelf en van voren af aan te beginnen. Voorlopig is dat nu dus niet aan de orde!

Ik weet niet wat ik mee maak. Maar goed, ik ben nog niet klaar.

Zou nog kunnen komen, hoewel het deze keer echt anders voelt. Ik heb ook het gevoel dat ik vet verbrand in plaats van vooral vocht verlies. Er zijn heus momenten geweest dat mijn kinderen bijvoorbeeld uit school iets lekkers aten, waarin ik ook best trek had, maar vaak heb ik die momenten niet gehad en de verleiding was vrij makkelijk te weerstaan. Ik voel me zo veel lekkerder in mijn vel en ik eet zelf gewoon erg lekker. Ook in de strenge fase.

Er is meer dan genoeg keuze om elke dag gevarieerd te eten en je eigen draai aan de maaltijden te geven. En op facebook is een besloten groep waarin recepten en ideeen uitgewisseld worden, super handig!

recept1 recept2

Bijzonder voor mij is ook dat ik merk dat ik minder met eten bezig ben.

Daar waar ik dacht dat ik het lastig zou vinden om volgens ‘regels’ te eten, blijkt voor mij het tegendeel waar. De regelmaat en duidelijkheid geven me rust. Fysiek en mentaal. Dat voelt enorm fijn. En de maaltijden zijn heel makkelijk mee te nemen. Je kunt gewoon heel goed de dingen blijven doen die je deed, zonder dat het dieet enorm in de weg zit.

Ik was in de vakantie bijvoorbeeld met mijn jongste twee zoons naar de bioscoop en terwijl iedereen in het donker in zijn bakken popcorn en zakken m&m’s en chips zat te graaien, prikte ik lekker mijn eigen bakje gezond en vitaal weg. En in plaats van dat ik het genant vond, zoals ik vantevoren dacht, voelde het heerlijk om mijn eigen ding te doen en goed voor mezelf te zorgen.

Voorlopig nog steeds positief dus.

Zelfs nu ik nog altijd in de strenge fase zit. Daar blijf ik tot mijn streefgewicht, dat bijna in zicht is. Zin om mijn voedsellijst uit te gaan breiden en heeeeeel benieuwd of ik op gewicht zal gaan blijven. Later meer!

Meer lezen?

Afvallen met Nederland Slank

Afvallen? Doe niet aan calorieën tellen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.