Alcoholvrij met een Zero Proof Cocktail van Teisseire

Met de heerlijke siroop van Teisseire maak je verrassend lekkere, alcoholvrije cocktails. Op een fitte zomer!

Doe niet zo ongezellig

‘Kom op, nog een wijntje!’ Deze opmerking krijg ik regelmatig te horen en sterker nog, ik roep het zelf vaak genoeg. Gezellig toch, zeker met dit weer: een lekker wijntje of koud biertje! Maar, wat is nu gebleken, heel veel vrouwen, met name in de leeftijd van 25 tot 45 jaar, voelen een zekere mate van druk om ‘gezellig’ mee te drinken. Bang om als ‘ongezellig’ bestempeld te worden. Tsja, wat is dat toch met alcohol. Een avondje alcoholvrij is toch eigenlijk alleen maar heel cool. Helemaal bannen, daar heb ik geen zin in (twee keer negen maanden niet drinken vond ik niet heel tof, namelijk), maar minderen, daar voel ik wel iets voor. Maar dan wel in ruil voor een lekker alternatief. Dus iets anders dan een colaatje of spaatje rood.

Nummer 1 siroop van Frankrijk

Nou, die heb ik gevonden (check vooral het easy receptje hier onderaan!). Afgelopen week maakte ik namelijk kennis met het nummer 1 siroop-merk in Frankrijk: Teisseire. Ik herkende de flessen wel, praktisch elke grote supermarkt verkoopt ze, maar om heel eerlijk te zijn: ik heb er nooit bewust naar gekeken. Vond ik dit merk te prijzig? Of vond ik de fles er niet aantrekkelijk genoeg uitzien? Maar wat boeit dat, nu blijkt dat de smaak echt heel lekker is. Omdat het heel dichtbij pure fruitsmaak komt en er zelfs een suikervrije lijn (in vier smaken) van is?

Tips voor een alcoholloze zomer

Zero Proof Cocktail

Maar goed, even terug naar de workshop. Daar leerde ik hoe je in no-time heerlijke mocktails maakt. Alcoholvrije cocktails dus. Hoe leuk om tijdens een feestje non-alcoholische, serieus lekkere drankjes te serveren? Je hebt er niet veel nodig. Ik maakte er zelf een, volledig op gevoel, met twee verschillende smaken siroop, sparkling water, dunne schijfjes citroen, frambozen en aardbeien, een flinke schep ijsklontjes, munt en een kaneelstokje. Vrolijk rietje erin en he-le-maal niets meer aan doen. Behalve keihard genieten. En als je dan je wijntjes afwisselt (of nog beter: laat staan) met zo’n verrassend lekkere Zero Proof Cocktail dan heb je van een kater geen (of in elk geval minder) last.

Ik ga ervan uit dat ons een lange, fantastische zomer te wachten staat. En als je nu alvast begint met oefenen, kan gewoon thuis, dan ga jij op heel veel vlakken winst behalen door minder alcohol te drinken. Je voelt je fitter, komt minder (snel) aan en je loopt minder risico op een dag in bed in plaats van op het strand.

Hierbij mijn lievelingsrecept:

  • Dit heb je nodig:

25ml 0% Tropical siroop

50ml cranberry juice

100ml tonic

limoen

  • Zo maak je ‘m:

Mix de siroop met de cranberry juice in een longdrink glas. Voeg ijs toe en vul het aan met tonic. Pers een partje limoen uit boven het drankje en roer het om goed op smaak te brengen. Garneer met een limoenpartje en steek er een vrolijk rietje in. Succes gegarandeerd!

En oh ja: Mijn kids zijn blij! Ze dronken eigenlijk voornamelijk water, maar nu trakteer ik ze een keer per dag op een groot glas limo met de suikervrije siroop van Teisseire.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results