Bepanthen Beschermende Zalf: fijn bij schrale wangen.

24 maart 2017

Afgelopen week zijn we met z’n vieren naar Artis geweest. Daar hebben de kinderen lekker lang rondgerend, in de speeltuin geklauterd en gespeeld. Voldaan en vermoeid legde ik die avond Raf in bed. Nadat we een boekje gelezen hadden aaide ik hem even over zijn gezicht. Het viel me op dat hij droge, schrale wangen had. Dit was niet de eerste keer. Sinds het zo koud is geweest de afgelopen maanden voel ik regelmatig droge, schrale huidplekjes. Niet alleen bij hem… bij mezelf ook. Vooral die plekjes onder mijn neus worden sneller droog dan normaal. Het weer eist zijn tol, dat is te merken.

IMG_0177

Wat helpt tegen droge wangen?

Even verzorgen dus, die wangen. Ik heb de Baby Zalf van mijn dochter Izzie erbij gepakt (van Bepanthen) en ben die twee dagen achter elkaar gaan smeren op zijn wangen. Dat gaf verlichting en het voelt lekker vettig aan. Alleen Raf was er wat minder blij mee en bleef steeds roepen dat hij niet die ‘vieze billencrème’ van Izzie op zijn wangen wilde. Natuurlijk niks vies aan, maar het idee van Izzie haar billen… je snapt het!

Op zoek naar een alternatief dus. Bij de apotheek vroeg ik wat ik nog zou kunnen proberen. Zij gaven aan dat er ook een Beschermende Zalf van Bepanthen bestaat, speciaal voor de kwetsbare huidplekken van iets oudere kinderen. Ik was daar niet mee bekend, maar vond het de moeite waard om het te gaan proberen. Dat heb ik een aantal dagen gedaan en ik merk dat zijn wangen zachter zijn. Ook in de ochtend; minder schraal en droog. En daarmee dus een uitstekende zalf om in huis te hebben

IMG_0174 IMG_0181

Intensief verzorgend, zonder kleurstoffen of parfum

Ik ben best kritisch op wat ik bij mijn kinderen op de huid smeer. Dat komt omdat ik weet wat het kan doen met de huid. Izzie heeft namelijk een gevoelige huid en bij haar gaat de huid kriebelen als ze alleen al kijkt naar bijvoorbeeld wasmiddel. Sindsdien let ik bij Raf en Izzie heel goed op welke producten ik gebruik voor hun huid. Het liefst kies ik voor ongeparfumeerd, zonder conserveermiddelen en zonder kleurstoffen. Bepanthen Beschermende Zalf past daar goed bij. Het is een intensief verzorgende zalf die het natuurlijke huidherstel ondersteunt. En daarmee is het geschikt voor heel veel plekjes op de huid: rode en ruwe plekken op knieën, ellebogen en knokkels bijvoorbeeld. Maar ook op droge wangen en droge plekken na bijvoorbeeld het zwemmen in chloorwater. Een fijne zalf dus. Hij is te koop bij apotheken en drogisterijen, maar ook bij online warenhuizen zoals Bol.com.

image1-4

Meer lezen over fijne huidverzorging?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.