BETTIE’S spaghetti tomato uit de oven

Moet je net als ik voor vandaag nog boodschappen doen en heb je nog geen idee wat op tafel te zetten vanavond? Volgens Babette van BETTIEbook is deze spaghetti uit de oven een enorme hit voor groot en klein. En het is ook nog eens simpel op te maken. Mmmm!

Benodigdheden voor 4 personen:

– 500 gram cherry tomaatjes/kleine tomaatjes

– 3 boterhammen. Stevig boerenbrood heeft mijn voorkeur, maar sneetjes brood die over zijn doen het ook prima. Leg deze ‘s middags vast uit de broodzak zodat ze hard worden.

–  stuk parmezaanse kaas

–  paar takjes basilicum

–  twee takjes oregano

–  olijfolie, extra virgine

–  spaghetti

–  peper

–  teentje knoflook

–  mocht je ‘m niet vegetarisch willen dan kun je nog kip toevoegen

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaatjes, snij ze in tweeeën snijden en leg ze vervolgens in de ovenschaal. Giet hier een flinke scheut olijfolie overheen. Basilicum en oregano fijnsnijden en erbij leggen. Parmezaan raspen en brood fijn kruimelen en in de schaal doen. Daarna lekker veel peper eroverheen en knoflook uitpersen. Alles goed door elkaar husselen en als laatste nog een scheut olijfolie erbij. Hier mag je best veel van gebruiken, want dit is ook meteen de saus.

Zet de schaal daarna 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Kook ondertussen de pasta en giet dit vervolgens af. Leg het in een grote schaal en meng het met het tomatenmengsel. Strooi er voor het opdienen nog wat parmezaanse kaas en basilicum overheen.

Tot slot nog een tip van BETTIE: ‘Mijn kinderen houden niet van tomaten en daarvoor in de plaats geef ik ze wat extra broccoli. Samen met de kip en pasta hebben zij dan ook een heerlijk gerechtje.’

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results