BETTIE’S spaghetti tomato uit de oven

2 maart 2014

Moet je net als ik voor vandaag nog boodschappen doen en heb je nog geen idee wat op tafel te zetten vanavond? Volgens Babette van BETTIEbook is deze spaghetti uit de oven een enorme hit voor groot en klein. En het is ook nog eens simpel op te maken. Mmmm!

Benodigdheden voor 4 personen:

– 500 gram cherry tomaatjes/kleine tomaatjes

– 3 boterhammen. Stevig boerenbrood heeft mijn voorkeur, maar sneetjes brood die over zijn doen het ook prima. Leg deze ‘s middags vast uit de broodzak zodat ze hard worden.

–  stuk parmezaanse kaas

–  paar takjes basilicum

–  twee takjes oregano

–  olijfolie, extra virgine

–  spaghetti

–  peper

–  teentje knoflook

–  mocht je ‘m niet vegetarisch willen dan kun je nog kip toevoegen

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaatjes, snij ze in tweeeën snijden en leg ze vervolgens in de ovenschaal. Giet hier een flinke scheut olijfolie overheen. Basilicum en oregano fijnsnijden en erbij leggen. Parmezaan raspen en brood fijn kruimelen en in de schaal doen. Daarna lekker veel peper eroverheen en knoflook uitpersen. Alles goed door elkaar husselen en als laatste nog een scheut olijfolie erbij. Hier mag je best veel van gebruiken, want dit is ook meteen de saus.

Zet de schaal daarna 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Kook ondertussen de pasta en giet dit vervolgens af. Leg het in een grote schaal en meng het met het tomatenmengsel. Strooi er voor het opdienen nog wat parmezaanse kaas en basilicum overheen.

Tot slot nog een tip van BETTIE: ‘Mijn kinderen houden niet van tomaten en daarvoor in de plaats geef ik ze wat extra broccoli. Samen met de kip en pasta hebben zij dan ook een heerlijk gerechtje.’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.