Boekweitpannenkoekjes met blauwe bessen.

14 februari 2014

Een van mijn favoriete blogs is BETTIEbook: bomvol heerlijke en gezonde receptjes voor zowel volwassenen en kinderen. Van zalige homemade granola tot de lekkerste groentesappen. Babette Geurtsen deelde recepten en voedingstips met vrienden, maar besloot afgelopen zomer om het grootschaliger aan te pakken. Met succes! En vanaf nu vind je hier regelmatig een recept van haar hand. Enjoy!

Lekker om de dag mee te starten, pannenkoekjes! En op deze wijze ook nog voedzaam, gezond en glutenvrij.

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 pannenkoekjes:

– 200 gram boekweitmeel

– 220 ml amandelmelk

– 1 ei

– 50 ml Marie Henriette Spa

– mespuntje keltisch zout

– kokosboter

Voor de blauwe bessen:

– hand blauwe bessen (bv uit diepvries)

– eetlepel agave siroop

– eetlepel water

Neem een klein pannetje en doe hier de blauwe bessen, agave siroop en water in en zet deze op laag vuur. Zodra de bessen warm zijn met staafmixer pureren en daarna zachtjes laten inkoken.

Vervolgens mix je alle ingrediënten voor de pannenkoekjes en bak je deze in een kleine pan met een beetje kokosboter. Ook lekker voor in de lunchtrommel. Is weer eens iets anders dan een boterham.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.