De kunst van het opstaan.

's Morgens op tijd opstaan is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig heeft Anouk dé tip om het voor elkaar te krijgen.

Maandag ochtend 8:10 uur. Ik zit in de lerarenkamer met een kop koffie. Mijn telefoon gaat, de moeder van een leerling van 15 jaar belt.

Moeder: “Ja goedemorgen, ik krijg R. het bed niet uit”

Ik: (enigszins verbouwereerd ) “Oh”

Moeder: “Dus ja, ik dacht ik bel jou even”

Ik: “Met het idee dat ik hem uit bed kom halen?”

Moeder: “Nou ja…. Uhhh….. nee….. nou…”

Ik: “Mag ik vragen wat u al allemaal geprobeerd heeft”

Moeder: “Nou gewoon, één keer geroepen”

Ik: “Meer niet?”

Moeder: “Nee”

Ik: “Nou ik kan nog wel wat opties bedenken: nog een keer roepen of de kamer binnen gaan, gordijnen openmaken, rolluik omhoog trekken, raam openzetten, deken eraf trekken. En als dat niet werkt dan wil een glas water ook nog wel eens helpen”

Moeder: “Denk je echt dat ik dat ga proberen?”

Ik: “Nou ik ga het in ieder geval niet voor u doen”

Moeder: “Oh oké… nou ik kijk wel. Bedankt”

Een uur later..

Ik kom de leerling tegen in de gang. Ik vraag hem of hij op tijd op school was. Hij reageert wat aarzelend: “Ja bijna, paar minuten te laat”. Ik vraag hem of zijn moeder hem heeft wakker gemaakt. “Ja”, zegt hij “ze stond met een glas water naast mijn bed, gek mens! Dus toen ben ik er maar gauw uitgesprongen”.

Opstaan

In ons gezin is op tijd opstaan ook wel een dingetje. Niet voor iedereen. Zelf sta ik na één keer snoozen naast mijn bed. Onze oudste zoon staat, na één keer roepen (nou ja, hooguit twee keer), ook naast zijn bed. De jongste heeft wat meer moeite om uit zijn lekker warme bed te stappen. Maar mijn man steekt met kop en schouders boven iedereen uit. Eén keer roepen is niet genoeg, vijf keer ook niet! Dat resulteert ’s ochtends nogal eens in een licht geïrriteerde situatie. Ik vertrek rond half acht richting mijn werk. Ik wil dan dat hij in ieder geval zijn uit bed is. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat de jongste te laat op school komt omdat vaderlief zijn nest niet uitkomt.

Ik hoor jullie denken, ja hallo, laat hem liggen, stop met roepen! Geloof me, dat heb ik ook al vaak bedacht. En op de dagen dat ik de jongste naar school breng doe ik dat ook, maar die andere dagen is het zijn taak om hem op tijd op school af te leveren.

De aanhouder wint

Zo lang ik hem ken, is opstaan al een issue. In zijn jeugd was dat blijkbaar ook al zo. Althans als ik zijn zussen moet geloven. “Geef het op, dat krijg je toch niet veranderd”, krijg ik vaak te horen. Er worden dan wat grappen over gemaakt, iedereen (nou ja niet iedereen) lacht erom en daarmee is het onderwerp klaar. Nou, de aanhouder wint, zullen we maar zeggen. Volgende keer misschien maar eens dat glas water proberen….

Lees ook:

Heeft je kind moeite met inslapen? Deze tips helpen!

De baby leren doorslapen? Dit zijn mijn vijf tips!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results