De mooiste thee vanuit de hele wereld

En toch ben ik een theeleut

Terwijl ik dit stukje tik is het 06.39 uur. Ik zet geen wekker om zo vroeg op te kunnen staan, het is mijn biologische klok. Ik heb wel ruim zeven uur slaap achter de rug en een fijn voordeel: ik kan een beetje werken voor de ochtendspits uitbreekt. Je verwacht misschien, kijkend naar de kop van dit verhaal, dat ik net een kopje thee voor mezelf inschonk, maar dat is niet het geval. In de ochtend drink ik een kop of drie, meestal, zwarte koffie en dan is het een kwestie van knallen! Toch bestempel ik mezelf wél als theeleut. Truttig woord, maar oh wat word ik blij van een nieuw smaakje of, vaste prik, een mega glas simpele kamillethee. Verder drink ik niks anders, behalve veel water. En wijn natuurlijk.

Gezond drankje

Maar goed, terug naar thee. Theedrinken heeft iets onwijs knus en daarnaast is thee drinken ook gezond. Verschillende onderzoeken hebben namelijk uitgewezen dat het de kans op hart- en vaatziekten verlaagt. Om de kans op verkalking van de slagaders met 30% te verkleinen, zou je drie kopjes zwarte thee moeten drinken. Een duidelijke verklaring is er nog niet: ligt het nu aan de cafeïne (die ook in koffie zit) of is het te danken aan de antioxidanten? Daarnaast verkleint thee ook de kans op diabetes. En of theedrinken ook een gunstig effect heeft op je huid en gewicht moet nog blijken, daar lopen nog tal van onderzoeken naar.

Kwaliteit met respect voor de theeboeren

Terwijl ik zoek naar lekkere nieuwe thee, want het aanbod van mijn favoriete natuurvoedingswinkel en de supermarkt ken ik inmiddels wel, kom ik terecht bij Tea in Motion. Naar eigen zeggen verkopen zij de mooiste thee vanuit de hele wereld. Ik neem contact op met eigenaresse Anja en ze legt me uit hoe het idee voor deze online theewinkel is ontstaan:

“Mijn man reist veel en nam vanuit de hele wereld altijd al lekkere thee mee. En terwijl we op een dag samen genieten van weer een nieuwe, unieke thee, zeggen we tegen elkaar dat het bijna egoïstisch is dat alleen wij ervan genieten. En toen ontstond het idee voor Tea in Motion. Ik ben kinderverpleegkundige en dat werk doe ik nog steeds met volle overgave. Al heb ik wel wat uren ingeleverd nu de shop een feit is. Maar theedrinken is voor mij zo’n grote passie, de geur van een kopje thee wat je drinkt op een speciale plek vergeet je nooit meer, dat ik dat met liefde heb gedaan. Er ligt een wereld aan smaken verborgen achter ieder kopje thee van Tea in Motion. Mijn man en ik reizen samen de wereld rond en nemen echt de tijd om de beste thee in te kopen. We bezoeken theeplantages in onder andere Taiwan, China en India en spreken de theeboeren. Op de plantages wordt hard gewerkt, omdat de seizoenen kort zijn waarin geplukt kan worden. De sfeer in de fabrieken is goed en we zijn steeds meer dan welkom om ook zelf mee te helpen! Theeplukkers plukken en bewerken de thee op een zeer zorgvuldige manier waardoor de smaken ultiem tot hun recht komen. Kennis over het proces van groei tot en met productie zorgt voor nog meer intens genieten van deze warme drank. Ons assortiment is bewust klein, met kleine voorraden zodat de kwaliteit altijd optimaal is. Daarnaast verkopen we thee per seizoen en daardoor is ons aanbod altijd nieuw. En erg leuk: door verschillende manieren van bereiden, kun je telkens weer een andere smaak ervaren. Zo kun je variëren met de hoeveelheid thee die je gebruikt en de tijd waarin je de thee laat trekken. De watertemperatuur zorgt ook voor verschillen in smaak. Er is dus een heel scala aan mogelijkheden waarmee je zelf kunt onderzoeken wat de perfecte smaak thee voor jou is. Het grote voordeel van losse thee.”

Homemade ijsthee

“Thee hoef je niet perse warm te drinken. Zelf ben ik dol op zelfgemaakte ijsthee. Ook voor kinderen een heerlijke en gezonde dorstlesser:

De thee Hong Cha Bi Luo is de ideale smaak en het bereiden is zo gepiept: Koop een fles Spa Blauw (1 liter) en voeg 16 gram thee toe. Leg de fles gedurende acht uur in de koelkast en klaar is de ijsthee! Door deze manier van bereiden, coldbrew genoemd, zorg je ervoor dat bittere smaken geen kans krijgen en daardoor is de thee heerlijk zoet.”

WIN!

Tea in Motion heeft een heerlijk theepakket t.w.v. 49,10 euro beschikbaar gesteld waarmee je zelf kunt experimenteren en thuis jouw ultieme thee kunt drinken en serveren. De handy brew teamaker, een theepotje en drie losse theeën in mooie blikken. Like Tea in Motion en mamaschrijft op Facebook en deel dit bericht op je eigen pagina.

Dit leuke theepakket van Tea in Motion kun je winnen!

Dit leuke theepakket van Tea in Motion kun je winnen!

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results