De positieve effecten van groenlipmossel.

Groenlipmossel, ineens was het er. Deze mossel met zijn kenmerkende groene rand lijkt een nieuwe aanwinst te zijn voor de markt van de voedingssupplementen. Het zou gunstige effecten hebben op onder andere de darmen, luchtwegen en gewrichten. Dit verhoogt dan weer je algemene lichamelijke gezondheid. Des te meer reden om meer te weten te komen over dit eigenaardige beestje!

Wat is het?

De mossel wordt gekweekt en geoogst in Nieuw-Zeeland. In onze schappen zien we deze schaaldier terug als voedingssupplement in zowel een vloeibare vorm, als extract of als droogpoeder. Offline kun je het beestje vinden bij winkels als de Kruidvat en de Etos, online wordt vaak de groenlipmossel van Flinndal besteld. Het gebruik van de mossel wordt niet aangeraden bij kinderen, zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden. Voor een select groepje dus.

Ontstekingsremmer 

Maar wat maakt de groenlipmossel nou zo bijzonder? De belangrijkste eigenschap van deze mossel is zijn ontstekingsremmende werking. Dit wordt toegeschreven aan de vetzuren die het voedingssupplement bevat, waaronder de omega-3 vetzuren. Zo kan het gewrichtspijn verminderen bij mensen met artrose of een reumatische aandoening. Daarnaast helpt het de longfunctie verbeteren bij mensen met astma. Bij allen wordt de ontsteking geremd, danwel in de gewrichten of de longen, waardoor er gunstige effecten optreden.

Natuurlijke antioxidant 

Antioxidanten vangen vrije radicalen weg. Dit is belangrijk, aangezien vrije radicalen schadelijk zijn voor het lichaam. Het beschadigt namelijk de weefsels en cellen, waardoor deze sneller verouderen. Dit is waarom je antioxidanten nodig hebt, het voorkomt schade in je lichaam. De eerder beschreven omega-3 vetzuren stimuleren de aanmaak van antioxidant in het lichaam. Hierdoor helpt groenlipmossel bij het behoud van vitale cellen.

Onderhoud van beschadigd kraakbeen 

Daarnaast bevat groenlipmossel glucosamine en chondroïtine. Dit zijn bestanddelen die een belangrijke rol spelen bij het kraakbeen. Beschadigd kraakbeen kan niet meer hersteld worden. Wel kan het kraakbeen beschermd worden voor verdere beschadiging. Dat is wat glucosamine en chondroïtine doen.

Verbetering algehele gezondheid 

De eerder beschreven effecten dragen alleen bij aan een betere algehele gezondheid. Daarnaast stimuleert groenlipmossel de positieve darmbacteriën en bevat het een verscheidenheid aan vitamines en mineralen. Zo bevat de mossel ijzer, magnesium en vitamine B12. Deze stoffen helpen onder andere bij de aanmaak van rode bloedcellen en hebben een gunstig effect op het immuunsysteem.

Ervaringen? 

Aangezien groenlipmossel relatief nieuw is, is er nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs over de gezondheidsvoordelen. Wel zijn de onderzoeken die gedaan zijn overwegend positief. Ook zijn er meerdere positieve ervaringen op het internet te vinden. Zelf heb ik nog geen ervaring met groenlipmossel. Misschien toch een idee om een keer te proberen? Heb jij dit voedingssupplement wel eens gebruikt?

Lees ook:
Drie keer lekker en gezond ontbijten.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results