Detoxen is het toverwoord.

28 november 2011

Ik heb onwijs veel zin in december. De maand waarin feestjes, champagne, pepernoten en oliebollen en weinig nachtrust centraal staan. Genieten, samen met gezin, familie en vrienden. Met een beetje geluk ligt er buiten een enorm pak sneeuw en zet je de CV op minimaal 21 graden. Beter kan niet. Alleen, in januari kijken we in de spiegel en zijn we allerminst blij. Een doffe huid, flinke wallen, een opgeblazen gevoel en extra rimpels. Heel blij werd ik toen ik van COSMANIA heerlijke detox-tips kreeg. Lekker thuis detoxen en in no-time zijn huid en lichaam weer gezuiverd. Op naar een knallend 2012!

Tip 1: Douchen of badderen met de Detox Botanical Bath/Shower Infusion. Het drijft vocht af en stimuleert de bloedsomloop. Ook is het de ideale bondgenoot tegen cellulitis. De olie geeft nieuwe energie, zuivert en verkwikt een sloom lichaam en trage geest en maakt de huid heerlijk zacht. En alsof het nog niet genoeg is: dit hele fijne goedje helpt zwellingen in buik en op heupen, billen, benen en enkels te verminderen!

Tip 2: Avondje ‘muchos alcohol’ voor de boeg? Drink voor elk glas alcohol een glas water, dan is de kater de volgende dag wel te handelen. Drink sowieso veel zuiver water, minimaal 1,5 liter per dag. Water helpt bij het afvoeren van gifstoffen. Drink de hele dag door en vul dit water eventueel aan met groene thee en (zuiverende) kruidenthee.

Tip 3: Start de dag met een groene smoothie. De perfecte manier om je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen. Doordat je de ingrediënten in de blender fijn maalt, zijn ze bovendien snel en makkelijk op te nemen door je lichaam. Door dagelijks groene smoothies te drinken word je niet alleen fitter en energieker, je huid wordt mooier, je verliest vet, allergische reacties verminderen en ga zo maar door. De groene smoothie bestaat uit drie basis ingrediënten: 60% fruit, 40% bladgroente en twee glazen water.

Tip 4: Rol met de Detox Eye Roller van First Aid Beauty. Een verfrissende oogroller op basis van cafeïne. Wallen, donkere kringen en kraaienpootjes verdwijnen als sneeuw voor de zon! Het serum is razend populair in de VS en UK.

Tip 5: Eet veel rauwe groente, ze zijn ontzettend zuiverend. Vooral groene bladgroenten bevatten veel vezels, vitaminen, mineralen en andere stofjes die je lichaam nodig heeft om zuiver en gezond te blijven.

Tip 6: Verlicht jezelf. Yoga is een van de meest populaire oefeningen om te de-stressen en je lichaam te zuiveren. Het verlicht de geest, verlaagt de bloeddruk, bevordert de spijsvertering, verbetert de focus en houding en zorgt ervoor dat je beter slaapt.

Tip 7: Gebruik het zuiverende en diep reinigende masker van Elemental Herbology Facial Detox. Het masker bevat Amazone klei om de verstopte huid te reinigen en ‘mee-eters’ op te lossen. Het masker reinigt de onrustige, geïrriteerde huid diep en zorgt voor  een betere balans van de talgproductie. Daarnaast vermindert het masker vlekjes en pigmentvlekken. Het masker kan het hele jaar gebruikt en is geschikt voor alle huidtypes.

Tip 8: Ga eens vasten. Dit is effectief om te zuiveren en heeft zelfs een bewezen verlenging van de levensverwachting en verbetering van de gezondheid (wel tot een bepaalde mate natuurlijk). Vasten kan resulteren in hoofdpijn en je ‘vreselijk voelen’, maar de verklaring hiervoor is dat opgeslagen gifstoffen in het vet of vetweefsel het systeem verlaten. Drink tijdens het vasten voldoende zuiver water.

Tip 9: Eet meer vezels, ze helpen je darmen te ‘polishen’. Kies vooral voor vezels die te vinden zijn in groenten en voeg vezels toe aan je dagelijkse voeding. Drink bijvoorbeeld smoothies met havermout.

Tip 10: Oxideer je huid met het Detox Face Mask van (Malin + Goetz).  Een zeer innovatief, 5-minuten diep reinigend en schuimend gel masker. De innovatieve textuur ‘oxideert’ (je moet dat echt beleven om precies te begrijpen wat we hiermee bedoelen) met zeer milde bestanddelen om al het vuil als talg en make-up van je huid te verwijderen en tot diep in de poriën te reinigen. Daarnaast zuivert, kalmeert en verheldert dit masker de huid. En dankzij vitamine C, vitamine E en soja proteïne wordt de huid steviger en zijn lijntjes minder zichtbaar.

 

En last but not least: Blijf eens een dage thuis! RELAX en kom even bij van alle externe prikkels en sociale druk door ontspannen thuis op de bank te hangen. Kopje thee, tijdschriftje, telefoon en laptop uit en een masker op je gezicht……

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.