Een gezonde en gevarieerd gevulde broodtrommel.

30 maart 2013

Jacqueline van Lieshout (1974) is de auteur van ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel‘, ‘Het Tempelkookboek‘ en ‘In 12 maanden van chaos naar geluk‘ en moeder van een dochter (september 2011). Nadat ze vijf jaar lang een massageschool heeft geleid, opent ze in 2004 een praktijk voor detox coaching en massage. Volg Jacqueline ook op Twitter en Facebook!

Gezond gevulde broodtrommel

Gezond gevulde broodtrommel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rijst, zalm en vis? Ik was pas bij een klant wiens kinderen op de Internationale School zitten. Enthousiast vertelde ze erover en ik vond het geweldig om te horen dat de Japanse kinderen bento boxen mee naar school krijgen. Nu hebben ze daar een uitgebreide cafetaria maar toch, deze Japanse variant van onze saaie broodtrommel is werkelijk een lust voor het oog. Vol verwachting klopt het hart van de Japanse kinderen die hun lunchcadeau openmaken en daar rijst in de vorm van Hello Kitty vinden, zalm in de vorm van visjes en fruit in bloemenvormpjes. Het lijkt haast een strijd te zijn tussen de Japanse moeders, ’s ochtends voor dag en dauw de keuken induiken om de kinderen een gezonde en ook nog leuke lunch mee te geven.

Smeerkaas en boterhamworst? Meteen dacht ik, gaat de Nederlandse moeder ooit zoiets doen?  Het zou toch geweldig zijn, iedere dag veel beter en echt gevarieerd eten mee en niet meer die eeuwige boterhammen met smeerkaas, boterhamworst en appelstroop. Soms snap ik wel dat ik scholieren hun lunch weg zie gooien, hoezeer ik ook tegen verspilling van eten ben.

Fruit, noten en soep! De Hollandse variant van de bentobox hoef je natuurlijk niet met sushi en rijstgerechten te vullen, maar je kunt wel een heleboel andere dingen bedenken! Wat denk je van fruit in allerlei soorten en maten, een handje noten, een beetje salade (bijvoorbeeld wat je over hebt van de avond ervoor), een paar rijstwafels met geitenkaas en avocado, een beetje soep (in een klein thermoskannetje blijft dit zo 5 uur warm), een kleine clubsandwich met van alles ertussen (mayonaise, komkommer, sla, kaas, hummus, zelfgemaakte kipfilet, basilicumblaadjes) en een versgeperst groente-fruit sapje. Ik zie het voor me!

Ik snap dat je nu denkt, waar haal ik de tijd vandaan..? Maar de bedoeling is dat de ingewikkelde en prachtige Japanse bentoboxen je hopelijk inspireren om creatiever met de lunch van je kind om te gaan. Zodat hij of zij ook heerlijk enthousiast de broodtrommel iedere dag weer openmaakt!

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.