Een investering waard: een slowjuicer

24 december 2012

Die eeuwige strijd aan tafel. Omdat je als moeder wilt dat je kind voldoende groente en fruit eet. En een kind die dat helemaal niet zo belangrijk schijnt te vinden. Overweeg eens een slowjuicer, tipt Jacqueline van Lieshout.

Een kilo groenten en fruit in een flesje lekker sap.. Een utopie? Deze zomer op een zonnig terras zag ik een meisje van nog geen drie jaar met een flesje cola voor haar neus.. Weer een moment dat ik bijna van mijn stoel viel. Nu is mijn dochter pas 15 maanden dus ik hoef nog geen discussies te voeren over (nog) een snoepje, het eten van fruit of groenten of het drinken van pakjes Wicky (‘iedereen op school doet dat, mama’). Voor nu eet en drinkt ze alles wat ik haar voorzet, heerlijk!

Versgeperste groenten en fruit. Pas geleden heb ik een weekkuur sappen getest van ‘Frecious’. Iedere dag drie sapjes; een groene, een oranje en een ‘bietrode’. Versgeperste combinaties van groenten en fruit, uit een juicer (dat is echt iets heel anders dan een blender, het zijn dus geen smoothies). Iedere ochtend begon ik met de groene (een combinatie van o.a. spinazie, appel, bleekselderij en limoen) en mijn dochter zat er enorm geïnteresseerd naar te kijken. Dat doet ze natuurlijk sowieso maar ik kon het in dit geval niet laten om haar dit te laten proeven. Wat een succes! Hevig protest wanneer ik het flesje weer overnam en een groene snor op haar snoetje. Fantastisch, samen hebben we alle flesjes gedeeld en het was erg leuk om te zien dat ze het zo lekker bleek te vinden.

Geen strijd meer aan tafel. De maker van de sapjes kon mij vertellen dat de voedingswaarde van een flesje overeenkomt met een kilo groenten en fruit.. geeft toch te denken. Het inspireert mij om deze zelf te gaan maken (er zijn stapels boeken met recepten) in allerlei kleuren en hier een vast, en leuk, onderdeel te maken. Het is toch enig om met kinderen allerlei heksensapjes te maken en ze zelf te laten experimenteren en proeven. En een geweldige manier om toch die groenten en fruit binnen te laten krijgen zonder strijd tijdens het avondeten. Weg dus met al die voorverpakte sappen, vergeet niet dat een pak ogenschijnlijk onschuldige appelsap vol zit met geconcentreerde suikers die echt niet best zijn voor je kindje. En toch een heerlijk idee dat je de stronken van de broccoli niet meer weg hoeft te gooien want die kunnen gewoon door de sapcentrifuge.

Een top juicer/sapcentrifuge kun je hier met korting krijgen. De absolute aanrader die snel en sterk is en makkelijk schoon te maken is (dat is namelijk een enorme toestand bij andere juicers).

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.