Een lekker en gezond recept voor de kids.

Gezonde voeding voor kinderen.

Ik blijf het lastig vinden om mijn kinderen gevarieerde en gezonde maaltijden aan te bieden. Elke dag pasta met gerookte zalm en crème fraiche lijkt me niet de bedoeling. Jacqueline van Lieshout schreef een boek over gezonde kindervoeding. Veel recepten maar ook een kijkje in de doorgedraaide voedingsindustrie en de dubbele boodschappen die zij uitzenden. Een aanrader.

Laat je niet langer voor de gek houden.

Jacqueline: “Iedereen wil zijn kind blij en gelukkig zien. De lach van je kind laat je smelten van verliefdheid. Je houdt zijn handje stijf vast bij het oversteken op een drukke straat en zult als een tijger voor de deur liggen wanneer mensen hem kwaad willen doen. Je bent voorzichtig, uit liefde voor het meest dierbare in je leven. Toch vreemd dat we zo makkelijk zijn als het op voeding aankomt. We kopen klakkeloos de leuk uitziende verpakkingen in de supermarkt, we hebben geen idee of en hoeveel suiker er in de pakjes drinken zitten en geven onze kinderen altijd maar dezelfde boterhammen met eeuwig houdbare “boter” en beleg. Wordt het niet tijd dat we hier eens wat meer over leren?

Natuurlijk zie je door de bomen het bos niet meer want we worden dagelijks bestookt met boodschappen over voeding. Vandaar mijn nieuwe boek over voeding en kinderen. Vol met informatie over wat wel en niet en waarom dan eigenlijk.

Een gezond alternatief voor de boterham: boekweitwrap met zalm, geitenkaas, avocado en zongedroogde tomaatjes.

Benodigdheden per wrap

2 afgestreken opscheplepels boekweitmeel

+/- 200 ml geitenmelk

1 ei

2 of 3 plakjes gerookte zalm

½ in plakjes gesneden avocado

4 halfgedroogde tomaatjes

versgemalen zwarte peper

¼ stukje van een ‘rondje’ chèvre (haal deze minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast zodat het goed smeerbaar is)

boter voor het bakken van de pannenkoek

Bereiden

Meng het boekweitmeel met de melk en het ei tot een redelijk dun beslag (niet waterig uiteraard). Schenk een beetje melk bij terwijl je het beslag mengt. Je hebt voloende melk gebruikt wanneer het beslag de gewenste dikte heeft.

Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak de pannenkoek daarna om en om bruin. Zet even opzij zodat hij iets af kan koelen en bak eventueel meer pannenkoeken van het overgebleven beslag.

Besmeer de pannenkoek nu dun met de chèvre. Maal er een klein beetje zwarte peper over en beleg met de zalm en avocado.  Zorg dat je e.e.a. goed verdeeld. Als laatste verspreid je de tomaatjes erop.

Rol de wrap nu stevig op en snijd hem schuin door. Je kunt hem in folie inpakken maar als hij niet uit elkaar rolt dan kan hij ook zo in de lunchbox.

Je kunt mijn boek hier bestellen.

 

 

 

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results