Geniaal idee, voedings- en stylingadvies in één!

6 november 2015

Voeding en styling versterken elkaar als geen ander, is het motto van styliste Chananja de Kok. Veel vrouwen balen van een kilootje teveel, maar weer in shape komen, zeker nadat je zwanger bent geweest, is vaak lastig. Afgelopen voorjaar lanceerde Chananja haar bedrijf The Match: “Ik help vrouwen bij het behalen van doelen om weer in shape te komen door voedingsadvies. Nadat de doelen zijn behaald geef ik persoonlijk stylingadvies en een garderobecheck, beide afgestemd op het nieuwe figuur. Het resultaat? Een krachtige verschijning!” Hier wil ik meer over weten.

Chananja, vertel eens:

“Sinds 5 jaar werk ik als styliste voor zowel televisie, commercials, nieuwsprogramma’s en tv-persoonlijkheden, als voor mensen die thuis hun garderobe een opfrisbeurt willen geven of advies willen bij het shoppen. Ik sprak regelmatig mensen die wél blij waren met de nieuwe kleding of nieuwe combinaties, maar niet met hun lichaam. Zonde vond ik, want dat belemmerde het optimaal genieten van mooie kleding. Langzaam maar zeker ontstond het idee om styling- en voedingsadvies met elkaar te combineren. Ik geloof heilig in gezond eten en de invloed daarvan op je leven. Ik heb een opleiding tot voedingscoach gevolgd en volg nu als verdieping hierop de opleiding tot Hormoonfactor Coach. Mijn grootste passies komen nu samen in The Match. Kleding die past bij wie je bent, geeft een enorme boost aan je uitstraling en energie. En een goed voedingspatroon doet hetzelfde. Gezonde voeding, passend bij jouw behoeftes geven je een mooier figuur en meer energie.”

Hoe belangrijk zijn voeding en kleding in je eigen leven?

“Ik eet het liefst puur en onbewerkt. Weinig brood, suiker en pasta. Wanneer ik buiten de deur eet laat ik mezelf natuurlijk ook best wel eens gaan, maar toch kies ik altijd bewust. Bijvoorbeeld voor een lekkere (vette) hamburger. Maar dan geniet ik ook echt van elke hap die ik neem. En een volgende keer bestel ik vis of een salade. En goede wijn is favoriet. Ik zou dan ook eerder kiezen voor een avondje wijn met een gezonde maaltijd dan voor een hamburger met spa rood. Alles draait om balans. Een combinatie van hamburger, dessert én wijn zul je mij niet snel zien eten en drinken. En wat betreft kleding investeer ik altijd in goede basisitems. Duurdere items combineer ik dan met een goedkoper kledingstuk. Wat je dan ziet, is dat de kwaliteit van een duurder jasje de uitstraling van het shirtje omhoog haalt. En daar waar er veel mensen met moeite een setje kiezen ’s ochtends, is het voor mij elke keer weer een feestje. Het leuke is: je hoeft geen bomvolle kast te hebben om elke dag leuk in de kleren te zitten. Als je goed combineert kun je met een beperkte kast heel veel verschillende looks creëren.”

Heb je tips voor mensen die moeilijk kunnen bepalen wat ze moeten kopen en hoe ze leuke setjes kunnen maken?

“Zeker! Zorg voor een goede basis in je kast, denk hierbij aan een goede jeans, zwarte broek, zwarte blazer, witte blouse, zwart enkellaarsje, leren jasje etc. en vul dit aan met gave eyecatchers. Bij het samenstellen van een outfit start je met het pakken van de eyecatcher en dit vul je vervolgens aan met je basisgarderobe. Als voorbeeld: een opvallend jasje komt het beste tot zijn recht met effen basisitems erbij. Wanneer je het jasje combineert met opvallende schoenen én een printbroek, komt geen enkel item goed tot z’n recht en wordt het een rommeltje.”

Wat is een garderobecheck?

Tijdens de garderobecheck bekijk ik de kleding die thuis in de kast hangt en laat ik zien welke combinaties mogelijk zijn. Dat zijn er altijd meer dan mensen denken. Ik fotografeer de verschillende combinaties en vervolgens is het een kwestie van foto bekijken en hup, je trekt zo die smashing outfit uit de kast. Dit scheelt ’s ochtends ontzettend veel tijd. Eventueel kunnen we samen nog een keer gaan shoppen om de kledingkast met de juiste items aan te vullen.

Hoe bepaal je een voedingsadvies?

Elk mens is anders, dus het juiste voedingsadvies is altijd maatwerk. Ik kijk naar het hele plaatje, dus ook gezinssituatie en werk, en uiteraard ook naar de doelen die iemand heeft gesteld. Op basis daarvan maak ik een voedingsplan. Mijn klanten mogen mij 24/7 appen, bellen of mailen, want juist die kleine coachmomenten zijn belangrijk. Ik vind het fijn om zo betrokken te zijn en bij te kunnen sturen op het moment dat het nodig is en niet pas tijdens een volgende afspraak.

WIN!

Lijkt het je leuk om advies te krijgen van Chananja? Like dan zowel The Match op Facebook als mamaschrijft en deel dit bericht op je eigen pagina. Wie weet ben jij de winnaar van: een intake voor voedingsadvies, twee vervolgconsulten en een garderobecheck ter waarde van 370 euro!

Oprichtster Chananja de Kok

Oprichtster Chananja de Kok

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.