Gezonde maaltijden voor baby’s en peuters.

Gezond en gevarieerd eten ligt binnen handbereik dankzij de maaltijdjes voor kleintjes van Madaga.

Met dank aan de Bourgogne Toen Ingrid, de moeder achter Madaga, als klein meisje door de moestuin van haar oma in de Franse Bourgogne rende, maakte ze kennis met écht eten. Jaren later, toen ze zelf moeder werd, wist ze één ding zeker: ze wilde haar passie en liefde, alleen eten wat van nature goed is, doorgeven aan haar kinderen. Maar Ingrid realiseerde zich dat ze een onmogelijke keuze moest maken: of dagelijkse vers bereid gezond eten op tafel zetten, of echt samen zijn na een dag werken. Ingrid ging op zoek naar een vers en voedzaam alternatief, maar die vond ze niet. Zo ontstond het idee voor Madaga. Madaga is dé uitkomst voor ouders met jonge kinderen die veel ballen omhoog moeten houden, maar geen concessies willen doen als het gaat om eten voor hun baby of peuter. Dag kant en klaarmaaltijden bomvol zout en conserveringsmiddelen. Welkom Madaga: Gepureerde groentehapjes met bijvoorbeeld zoete aardappel en courgette, broccoli viskoekjes met tomatendip of overheerlijke pastaschotels met pompoen.

Samen genieten Ingrid: “Ik wil ouders het moment van samen genieten weer teruggeven. Samen aan tafel, samen ruiken, voelen en proeven wat echt eten is. Madaga is in veel opzichten bijzonder. Zo staat Gemak voorop. De gerechtjes, tussendoortjes, sauzen en spreads zijn net zo lekker en vers als zelfgemaakt. De bezorggebieden zijn momenteel Amsterdam/Haarlem en Rotterdam/Den Haag. Er wordt gekookt zonder concessies. In de keuken staan pannen op het vuur en chef koks Henk en Ruud roeren in kommen. De passie voor lekker eten spat ervan af. Dat zie je, dat ruik je en voel je. Maar nog belangrijker, je kindje proeft het. Het aanbod van gerechten is enorm gevarieerd. Madaga kiest voor variatie zodat je kleintje veel nieuwe smaken leert kennen en waarderen. Momenteel kun je kiezen uit meer dan 90 bijzondere gerechtjes.

Proef op de som Ik mag de proef op de som nemen en schotel mijn tweejarige, kieskeurige zoon (met als motto: een dag geen pasta, is een dag niet geleefd) een bordje kip sinaasappel couscous voor. In eerste instantie is hij niet blij, maar zijn nieuwsgierigheid wint. Na enige twijfel neem hij een hap. En nog een. Een paar minuten later is zijn bordje leeg. Zeger blij, mama blij. Geen boze gezichten, gewoon genieten, zonder dat ik zelf in pannen heb hoeven roeren! Van de welbekende glazen potjes die ik maar liefst twee jaar aan mijn dochter heb gegeven, durfde ik nooit een hapje te nemen. De geur en de substantie nodigden niet uit om dat te doen. (Auw, ik voel me heel schuldig nu ik dit schrijf). Wat een verschil met Madaga. Je ziet dat dit eten met liefde is bereid. En, vers is vers, dus de maaltijden worden pas bereid op het moment dat er een bestelling binnen komt.

Van zacht gestoomd tot grof gesneden

Eerste hapjes (vanaf 4 maanden):  Gevarieerd,eenvoudig en puur. Zacht gestoomde en gepureerde fruit- en groentehapjes zoals doperwtjes en broccoli maar ook rode biet en zoete aardappel.
Eerste maaltijden (vanaf 6 maanden): De ontdekkingsreis gaat door met de eerste geprakte maaltijden zoals kakelverse kipstoofpotjes en visgerechtjes. Maar ook fruithappen aangevuld met granenontbijtjes en gezonde tussendoortjes (zoals mango en bosbessen).
– Peutergerechtjes (vanaf 12 maanden). Denk aan zachte cakejes volgepropt met verse groente en fruit (verras je kind met eens met een choco-spinazie brownie!). En slimme groente sauzen voor door de pasta of over vis of vlees (bijvoorbeeld de groente-pesto saus of tonijn-groente saus).

Trouwens, de sandwichspreads, sauzen en cakejes zijn lekker voor groot en klein! Op de site vind je heerlijke recepten.

Natuurlijke krachtpatsers De maaltijden van Madaga zitten bomvol natuurlijke krachtpatsers zoals verse groente en fruit, vis, mals vlees (100% duurzaam) en rijke biologische granen. Maar ook ingrediënten die moeder natuur van extra superkracht heeft voorzien, o.a. olijven, soja, bonen, banaan, broccoli, havermout en gierst.

En: een selectie van gerechten ligt nu ook in de schappen van Marqt in Amsterdam en Haarlem!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results