De mythe van gezonde potjes babyvoeding

20 augustus 2012

Elke keer wanneer ik in de supermarkt ben kan ik het niet laten om even te kijken op de verpakkingen van babyvoeding. Bijvoorbeeld op die van het pyjamapapje. Het nachtelijke tafereel van een lief slapende baby is natuurlijk onweerstaanbaar voor de moeder van een baby die al maanden bijna niet slaapt.  Of de vele variaties in de potjes, van risotto met kip tot Oma’s stoofpot. Lekker makkelijk! Maar is dat fabrieksvoer nu echt wel gezond? Helaas geloven zoveel moeders het nog steeds, het staat in de supermarkt en als het niet goed zou zijn dan zouden ze het niet verkopen. Er staat een blije baby op en ach, in alle reclames wordt er zo leuk en lief over gesproken! Maar als detoxcoach weet ik inmiddels wel beter.

Poolshoogte bij grote babyfrabrikant

En dat werd alleen maar bevestigd toen ik een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde zag. Een cameraploeg nam polshoogte bij een grote fabrikant van babyvoeding. Eerst een gezellig gesprek met de pr dame. Ze benadrukte hoe belangrijk het is dat er veel variatie is en dat het kindje van 8 maanden de rest van zijn leven profijt zal hebben van het proeven van de verschillen in smaak tussen ‘chili con carne’, ‘risotto met kip en aubergine’, ‘kip teriyaki met rijst’. Maar het leukste kwam nog, de presentator stelde voor eens een (blinde) proeverij te houden met de verschillende smaken. Wat een goed idee! Snel werden de verschillende hapjes opgewarmd in de magnetron.

Mmm, aanvallen maar. En ja hoor, wat ik al verwachtte gebeurde dus ook, de pr dame kon absoluut niet de juiste naam bij het juiste potje voeding plaatsen. Goh! Je zou toch verwachten dat er tussen de kabeljauw en de kip teriyaki een significant verschil zou moeten zitten. Geeft toch te denken.. Zeker nadat de cameraploeg absoluut werd geweerd uit de fabriek. Wij mogen blijkbaar niet zien hoe de babyvoeding wordt gemaakt.

Nieuwsgierig geworden naar deze uitzending? Je kunt hem hier nog zien: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1059263

Binnenkort meer over ‘wat-en-hoe-dan-wel’ omtrent babyvoeding!

Liefs,

Jacqueline

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.