Snelle kipburgers van BETTIEbook.

11 juni 2014

Babette van BETTIEbook is mijn grote inspiratiebron als het gaat om lekker en gezond eten. De recepten zijn duidelijk geschreven en makkelijk om te maken. En, erg belangrijk, mijn kids genieten ook! Deze keer snelle kipburgers.  Mmmm!

Risicootje: Wanneer je deze burgers eenmaal hebt gemaakt dan wil je ze elke dag wel eten. Snel, makkelijk en zalig! Let wel even op wanneer je kinderen mee-eten. De rode pepertjes maken de burgers namelijk best pittig. Lopen ze rood aan en smeken ze om een glaasje water? Laat de pepertjes dan de volgende keer achterwege.

Voor 2 burgers heb je het volgende nodig:

– 200 gram kipgehakt

– 2 bosuitjes

– 1 theelepel limoen

– 1 teen knoflook

– bakje koriander

– 2 eetlepels vissaus

– 3 cm rode peper

Bereiden

Snij alles fijn en meng met de vissaus, limoen en kipgehakt. Kneed van de masse twee burgers en bak deze in een pan aan beide zijden ongeveer 10 minuten. Lekker op een broodje of met noodles  en sugar snaps.

Good to know:

Kip is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen en bevat in vergelijking met andere vleessoorten minder verzadigd vet.

Houd bij het bewaren en bereiden van kip rekening met extra hygiëne om kans op een voedselinfectie te voorkomen.

Kies voor kip met een keurmerk. Op deze manier belast je het milieu minder en draag je een steentje bij aan dierenwelzijn. En is het is veel lekkerder!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.