Snelle kipburgers van BETTIEbook.

Babette van BETTIEbook is mijn grote inspiratiebron als het gaat om lekker en gezond eten. De recepten zijn duidelijk geschreven en makkelijk om te maken. En, erg belangrijk, mijn kids genieten ook! Deze keer snelle kipburgers.  Mmmm!

Risicootje: Wanneer je deze burgers eenmaal hebt gemaakt dan wil je ze elke dag wel eten. Snel, makkelijk en zalig! Let wel even op wanneer je kinderen mee-eten. De rode pepertjes maken de burgers namelijk best pittig. Lopen ze rood aan en smeken ze om een glaasje water? Laat de pepertjes dan de volgende keer achterwege.

Voor 2 burgers heb je het volgende nodig:

– 200 gram kipgehakt

– 2 bosuitjes

– 1 theelepel limoen

– 1 teen knoflook

– bakje koriander

– 2 eetlepels vissaus

– 3 cm rode peper

Bereiden

Snij alles fijn en meng met de vissaus, limoen en kipgehakt. Kneed van de masse twee burgers en bak deze in een pan aan beide zijden ongeveer 10 minuten. Lekker op een broodje of met noodles  en sugar snaps.

Good to know:

Kip is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen en bevat in vergelijking met andere vleessoorten minder verzadigd vet.

Houd bij het bewaren en bereiden van kip rekening met extra hygiëne om kans op een voedselinfectie te voorkomen.

Kies voor kip met een keurmerk. Op deze manier belast je het milieu minder en draag je een steentje bij aan dierenwelzijn. En is het is veel lekkerder!

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results