Stevige soep van linzen en kikkererwten.

13 februari 2014

Soep! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Stevig, zout, pittig, groen, ik word er altijd blij van. Liefst homemade en zo puur mogelijk. Terwijl ik dit bericht schrijf loop ik ervan te smullen!

Stap voor stap:

Fruit 1 ui in een flinke scheut mooie olijfolie

Voeg twee stengels bleekselderij en 2 eetlepels gemalen kaneel toe

2 minuten wachten en dan een blik kikkererwten, linzen en tomatenblokjes toevoegen

Goed doorroeren en vervolgens doe je er  1 liter bouillon en het sap van een halve citroen

10 minuten zacht laten koken

Grof malen met een staafmixer. In een kom gieten en garneren met koriander en een pepertje als je ervan houdt.

Heerlijk!!

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lekkere soeprecepten - […] klaar, meestal hartstikke gezond en met een beetje mazzel vinden de kinderen het ook lekker. Mijn linzensoepje komt meestal…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.