Stralend zonder parabenen en mineralen!

9 maart 2011

Herenstraat. Een knus, smal straatje, hartje Amsterdam.  Vintage winkeltjes, heerlijk lunchen bij Baton en dan…. Ontspannen bij C. Eén keer een behandeling ondergaan en je komt terug. In januari ben ik er geweest voor een mini-facial, samen met een vriendin. Huidanalyse (pfieeuw, dat viel mee), dieptereiniging, wenkbrauwen in model, klein make-upje. En we waren als herboren!! Terug in Groningen heb ik mijn ervaringen met veel mensen gedeeld. Ja, ik was (en ben!) zo enthousiast. En vriendinnen wilden alles weten. Maar alles, dat is veel. Ik bedacht dat ik Caroline, eigenaresse van C., zou vragen of ik haar mocht interviewen.

Effecten van cremes met minerale olien en parabenen

Afgelopen donderdag, een koude grijze dag. Maar eenmaal binnen met een groot glas groene, vast heel gezonde, thee in mijn handen warm ik snel op. Ik zit tegenover Caroline, voormalig advocate, eigenaresse van C. en ‘mom to be’ want 17 weken zwanger. Door een vervelende allergie is ze zich steeds meer bewust geworden van gezondheid in het algemeen. Tijdens de puberteit smeerde ze Nivea dagcrème en tijdens haar eerste baan stapt ze over op Clarins. Verleidt door mooie reclames, knappe vrouwen en beloftes. Maar al met al vervuilde haar huid meer en meer. Want, door het smeren van crèmes met o.a. minerale oliën en parabenen, en hier draait het om dames, check de ingrediënten voor je aan het smeren slaat, raken poriën verstopt, ademt de huid slecht, droogt de huid uit en ontstaan er onzuiverheden. Aiii, het komt er dus eigenlijk op neer dat ik mijn Clinique verzameling beter kan weggooien. “ Nou, dat zul je ons niet snel horen zeggen. Als jij er een fijn gevoel bij hebt, dan is het prima om de producten op te maken. Maar overweeg wel een ander, natuurlijk, product zodra het op is.”

Uitdroging van de huid

Maar hoe kan het dan toch dat mijn wallen slinken als sneeuw voor de zon door een beetje Creme de la Mer? Ik hoor het je vragen. Ik heb het ook gevraagd. Caroline verteld dat het komt door o.a. minerale oliën en wassen. “Die vullen op en trekken strak, leggen als het ware een plastic laagje op je huid (want sluiten de huid af). Maar goed voor de huid is het niet, die droogt op den duur alleen maar uit onder dat ‘laagje plastic’ dat je erop hebt gesmeerd. Het is een tijdelijke oplossing. Een oplossing van buitenaf en niet van binnenuit. Wat voor huid je hebt is overigens afhankelijk van genetische aanleg, huidconditie en levensstijl.

Lees ook: 100% natuurlijke en handgemaakte huidverzorging

Caroline van Eeuwijk

Natuurlijke producten

Maar goed, even terug naar Caroline, en vooral haar huid, want die is mooi! Tegenwoordig gebruikt ze alleen nog natuurlijke producten. Zonder allerlei toevoegingen als minerale oliën, siliconen,  conserveringsmiddelen en synthetische geur- en kleurstoffen. Een aantal van de producten die verkocht wordt in de winkel/salon zijn Naturelle d’Argan, Dr. Baumann, Happy Future (een biologische babyverzorgingslijn met o.a. een Cleansing milk waar je geen water voor nodig hebt! Ideaal voor in de auto, speeltuin etc!) en make-up van Fresh Minerals. Vooral de poeder daarvan is een wonder op zich. Echt, mijn van nature beetje vette, hier en daar wat droge huid met zo af en toe een gesprongen adertje verandert door een poedersessie in egaal, zonder vlekken en glim.

Tips van Caroline:

  • Heeft je kindje een geïrriteerde huid, bijvoorbeeld eczeem? Probeer dan eens een beetje Aloë Vera gel. Super herstellend en kalmerend! Als dat toch prikt, dan is arganolie een zeer goed herstellende en verzachtende olie. En tsja, die heerlijke Zwitsalolie, die ik al jaren voor mijn kindjes en mezelf gebruik? Uit onderzoek is gebleken dat babyolie ( het ingrediënt is parrafinum liquidum) de huid afsluit. En aangezien de huid een ademhalingsorgaan is, wordt dit op de neonatologie afdeling in ziekenhuizen bij pasgeborenen al niet meer gebruikt. Dit geeft te denken.
  • Twee keer per dag je huid reinigen. Daarna altijd een toner om de natuurlijke zuurgraad van je huid weer te herstellen (het mag geen agressief na-reinigingsmiddel zijn) en  vier keer per jaar een kuurtje met een serum voor een oppepper van je huid na een seizoenswisseling
  •  Smeer je zwangere buik in met arganolie of de heerlijke ‘body stretch stopper olie’ van Alqvimia. Deze is ook te gebruiken als haarmasker.
  • Zwangere vrouwen kunnen gemasseerd worden bij C. Door het gebruik van een warmwaterkussen kan de zwangere vrouw op haar rug liggen, maar is er ook ruimte om de (onder)rug te masseren. Overigens valt er aan de vaak wat onrustige huid tijdens de zwangerschap weinig te doen. Dit komt van binnenuit, onder invloed van hormonen. Wel kun je het soort producten aanpassen. Bijvoorbeeld een minder vette of juist vettere crème gebruiken dan je normaal gewend bent. Let op: zonbescherming is tijdens de zwangerschap heel belangrijk. Door je huid te beschermen tegen de zon verminder je de kans op (hyper)pigmentatie in het gezicht.Wil je meer lezen over natuurlijke producten, de ingrediënten ervan en wat het voor je kan doen? Neem dan eens een kijkje op www.heelnatuurlijk.nl

Mooie huid

Het is inmiddels een week of vijf geleden dat ik voor het eerst een behandeling kreeg bij C. Mijn Clinique voorraad slinkt. Ik stap over. Zeker weten. Vriendin M heeft dat al gedaan en is heel tevreden. Haar huid is rustiger en gezonder. Caroline gebruikt zelf nauwelijks nog dagcrème. Niet nodig. Haar huid is van zichzelf vet genoeg. Heerlijk toch?

Stralend zonder parabenen en mineralen!Tot slot

Ik was nogal van het scrubben. Overal lees je dat je dat zo’n twee keer per week moet doen. Ja, maar dan wel met het juiste goedje, want van een scrub met korrel kan de huid die er gevoelig voor is (meer) couperose ontwikkelen. Op aanraden van een van de schoonheidsspecialistes van C. gebruik ik nu ‘Dual action exfoliating treatment” van Sophyto. Het is een peeling in de vorm van een gel en er is geen korrel in te vinden. Vijf minuten laten intrekken en jawel, een zachte en stralende huid. Er worden zelfs meer lagen dode huidcellen verwijdert met een peeling dan met een scrub.

Kortom: Het loont om je goed te laten informeren! Onderga een huidanalyse (de uitkomst zal veel vrouwen verrassen). Wees bewust van wat je smeert en bekijk de ingrediënten van je verzorgingsproducten nauwkeurig.

www.cosmeticsandcare.com

Herenstraat 30a, Amsterdam.

Lees ook: Van gezond eten, naar gezond smeren met natuurlijke verzorginsproducten

0 reacties

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.