Superfood voor je baby en dreumes: avocado

Avocado is een van de gezondste vruchten op aarde en uitermate geschikt voor je baby of dreumes. Een keer eens iets anders dan banaan of peer.

Babyliga?

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben ook dol op de banaan en mijn dochter ook. Net als peer en geraspte appel. Aan mij zijn papjes en ‘eerste koekjes en soepjes’ niet besteedt. Ook ben ik van de soepstengel niet bijzonder gecharmeerd en de “babyliga” komt absoluut mijn huis niet in. Tot grote ergernis van mijn moeder; ‘jullie zijn er ook op groot gebracht hoor, en ik deed er altijd een lekker schepje suiker bij’. Met verbazing kijk ik haar aan. Suiker? Het witte gif? Maar ach, in de jaren zeventig waren dat soort dingen heel normaal, net als een kamer die blauw stond van de rook terwijl ik als dreumes langs de tafel mijn eerste stapjes zette en af en toe een slokje bier van opa kreeg, tot ik pootje-over ging! Echt gebeurd.

Avocado voor je baby? Ja!

Natuurlijk denk ik dat ik ook weer dingen doe die mijn dochter misschien over 30 jaar volslagen belachelijk vindt. En dan roep ik wellicht ook; ‘jij bent er ook groot op geworden, lieverd’. Maar toch wil ik graag een pleidooi over mijn favoriete vrucht van de natuur geven. Die we hopelijk over 30 jaar ook nog aan onze kindjes kunnen geven. De avocado!

Zoals ik in mijn kookboek ‘het Tempelkookboek’ al schreef, de vrees van de meeste diëtisten maar een van de meest gezonde superfoods op aarde. Ongelofelijk goed voor je baby en geschikt om meteen mee te beginnen. Kwestie van pellen en dan prakken of, wanneer ze wat groter zijn, in stukjes te snijden. Overal mee naar toe te nemen en zo te geven. Healthy fast food!

Waarom is avocado gezond?

De avocado is sodium en cholesterol vrjj, bevat veel vezels en bijna 20 essentiële voedingsstoffen (waaronder: omega-3, vitamines A, C, D, E, K en de B vitamines). Voedsel dat rijk is aan omega-3, staat wereldwijd bekend als het geheim achter een gezond hart, een hoge concentratie en goede ogen.

De tip van de dag dus voor moeders die niet meer weten wat ze hun kind moeten geven: avocado. Je hoeft hem niet te koken, je prakt of pureert hem en voila, klaar om te eten. De meeste babies vinden de romige smaak ook nog eens heerlijk.

Lees ook:

Waarom sommige ouders spijt krijgen van hun gekozen babynaam.

Tip: Recept voor avocadohapje voor je baby

Superfood voor je baby en dreumes: avocado

Share this post:
WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.