Thuis gemasseerd worden: dubbele verwennerij!

20 augustus 2015

Masseuse aan huis is een landelijk platform waar inmiddels circa 16 masseuses bij zijn aangesloten. De ambitie van founder Mirjam is een landelijk dekking zodat iedereen in de toekomst thuis gemasseerd kan worden. Rineke is een van de masseuses en kwam bij mij thuis.

Professionele massage in je eigen huis.

‘Zal ik na je vakantie bij je langskomen? Dan hou je nog even extra lang dat fijne vakantiegevoel vast’, mailde Rineke. Goed idee vond ik, dus ik stemde in met haar voorstel. Een week later stond Rineke met een stralende glimlach en behoorlijk wat bagage (handdoeken, kussens, massagetafel, verschillende olietjes) voor mijn deur. Ik was helemaal klaar voor een uitgebreide, anderhalf uur durende, massage. In mijn eigen huis. Want dat is wat Masseuse aan huis doet: mensen in hun eigen vertrouwde omgeving masseren. Hoef je niet de deur uit, geen oppas te regelen, helemaal niks. Behalve enorm ontspannen. Rineke sloot een iPodje aan waar heerlijk rustgevende muziek uitkwam. Terwijl zij alles klaarzette, zocht ik een olie uit. Ze roken alle drie heerlijk, maar de olie die zorgde voor een extra diepe ontspanning sprak me het meeste aan.

Massage is onderhoud.

Tijdens de korte intake die Rineke afnam was er voor mij tijd om ook enkele vragen aan haar te stellen. Rineke vertelde dat ze ruim 10 jaar ervaring heeft en nog steeds elke dag geniet van het feit dat ze mensen door middel van een massage flink in de watten kan leggen. Rineke: “Mensen zien het nog steeds als luxe om zich te laten masseren, terwijl ik het zelf zie als onderhoud. Het is een investering in jezelf: het werkt klachtgericht en ná de klachten preventief! Wanneer je geen pijn meer voelt, val je snel terug in je oude gewoontes en zal na een tijdje de gevoelige plek weer opspelen. Wanneer je frequent (en die frequentie is voor iedereen anders, dat kun je uitproberen) je spieren naar een prettige spanning laat masseren blijf je veel problemen voor. Dat het daarbij gewoon lekker is, is een heerlijke bijkomstigheid. Ik stel me heel erg in op degene die op mijn bank ligt. Het is een kwestie van voelen wat nodig is. Ik ga niet klakkeloos alle spieren bij langs. Goed kunnen masseren is niet alleen een kwestie van leren, maar ik denk dat het ook een gave is. En door te focussen op wat ik voel, aan spanning of knopen in spieren, geef ik mijn cliënt dat weldadige gevoel.”

Lees ook: Arganolie, een weldaad voor je lijf

Loslaten is ineens makkelijk.

En van een weldadig gevoel is zeker sprake. Ik wist niet dat het laten masseren van de velletjes tussen je tenen, je oorschelp, je vingers ook heerlijk ontspannend is. Ik ben niet altijd even goed in volledig ontspannen (maar ik probeer te leren en lees nu bijvoorbeeld het boek Mindfulness van Edel Maex), maar op de massagetafel van Rineke gaat het me heel goed af. Op een gegeven moment lig ik zo relaxt dat ik me realiseer dat ik bijna lig te kwijlen van genot. Ik moet er stiekem om lachen. Ik heb geen enkel tijdsbesef en geef me helemaal over aan dat wat er is. En er komen heus wel gedachten naar boven waar ik niet bij stil wil staan, werk bijvoorbeeld, maar die laat ik ook makkelijk weer los.

In de verte hoor ik Rineke zeggen dat ze de massage afrondt. Oh, jammer! Ze legt een warme, zware handdoek over mijn lichaam om vervolgens in de keuken een glaasje water voor me te pakken. Ik ben versuft en heb zin om te slapen. Wat een cadeau, wat heerlijk. We kletsen nog een beetje na en nadat Rineke haar auto weer heeft volgeladen met al haar spullen, zwaai ik haar uit. Voldaan plof ik op de bank neer, met een kopje thee. Wauw, wat een zalige ervaring!

Speciaal voor zwangere vrouwen: zwangerschapsmassage.

Wanneer je zwanger bent, gebeurt er van alles. Je voelt vooral ook van alles. Het schijnt dat wanneer je bewust stilstaat bij al die gevoelens, dat je dan beter in contact raakt met je ongeboren kindje en je op deze manier al een hechte band opbouwt met je baby.

Ook voor zo’n heerlijke zwangerschapsmassage hoef je niet de deur uit. In je eigen veilige omgeving word je in zijligging gemasseerd, met een kussentje onder je knieën. Met name de onderrug en het bekken krijgen het tijdens een zwangerschap zwaar te verduren en juist die lichaamsdelen zijn heel goed in zijwaartse ligging te masseren. Mocht je toch liever zitten, dan kan een massagestoel uitkomst bieden. Na de massage word je ingebakerd met een groot laken, terwijl je handen op je buik liggen. Dit is een bijzonder intiem en mooi moment. Helemaal zen, heel dichtbij je baby.

Wanneer een zwangerschap verdrietig eindigt.

Rineke heeft zelf verdrietig genoeg geen moeder mogen worden en besloot om vrouwen bij wie de zwangerschap ook niet goed verliep te helpen door middel van speciale massage. Rineke: “Juist wanneer je zwangerschap niet naar wens verloopt, is het belangrijk om ontspanning te vinden. Als ik destijds had geweten hoe massage mij door die verdrietige tijd had kunnen helpen, dan was ik heel anders door het rouwproces gekomen.”

Wil je ook graag door Masseuse aan huis gemasseerd worden? Kijk hier naar de mogelijkheden. En wanneer je mamaschrijft vermeldt bij je reservering, dan ontvang je 10 euro korting! Deze actie is geldig tot 16 september 2015.

Untitled-3

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.