VANMAX: échte pindakaas

26 januari 2015

Bewuster en gezonder.

Het is niet zo dat mijn kinderen helemaal geen suiker meer mogen, dat vind ik te ver gaan, maar ik word mezelf wel steeds meer bewust van het feit dat suiker gewoon echt niet goed is en dat we door de voedingsindustrie keihard misleid worden: zelfs in producten waarvan je niet verwacht dat er suiker inzit, bevat suiker! Denk aan chips, toastjes, babyvoeding en diepvriespizza’s…

Ongeveer twee weken geleden heb ik een paar simpele veranderingen doorgevoerd in huize Sepp: snoep van de biologische winkel zonder toegevoegde suikers, geen ontbijtkoek, Liga of Sultana als tussendoortje, maar zelfgebakken bananenbrood of havermoutkoekjes. De suikervrije lollies zijn een regelrechte hit en het bananenbrood vinden ze heerlijk! Sap uit pak of limo krijgen ze al jaren niet meer, water of thee volstaat en verder lees ik etiketten voor ik boodschappen in mijn mandje gooi. De grootste winst tot nu toe? De huid van mijn zoon jeukt minder en hij is een stuk ‘kalmer’. Veel energie heeft ‘ie nog steeds, maar het lijkt meer gedoseerd. Ik ben blij! En dit wat wij doen is zo haalbaar voor iedereen en je doet er je kind geen tekort mee, in tegendeel!

Echte pinda’s en geen suiker.

Terwijl ik me verdiep in andere verantwoorde tussendoortjes die ik kan maken voor mijn kinderen (tips, anyone?) krijg ik via Facebook de tip om eens de suikervrije pindakaas VANMAX te proberen. Ik mail Maxine, het brein achter deze healthy pindakaas, en een paar dagen later ontvang ik een paar potten. “Proef zelf maar”, mailt ze en “laat vooral weten wat jullie ervan vinden!”. Zonder te zeggen dat de kinderen andere pindakaas op hun rijstwafel krijgen, eten ze het in no time op. “Mag ik nog een, mam?” Tuurlijk! Ondertussen heb ik zelf natuurlijk ook al even geproefd en wauw: ik proef pinda’s! Echt waanzinnig, deze pure smaak. Sorry Calve, maar ik ben om.

Amsterdamse pindakaasmakerij.

Maxine maakt VANMAX in haar eigen pindakaasmakerij (hoe knus) in Amsterdam, nadat ze jaren heeft gewerkt aan het perfecte recept zonder palmvet en toegevoegde suikers. Maar wel boordevol goede energie van de pinda’s zelf. Er zijn drie varianten: een  ‘gewone’, een met cashewnoten en een met pistachenoten. Probeer de pindakaas op een geroosterde boterham, gewoon zo, of met wat komkommer of avocado. Maar ook maak je er een gezonde energiereep of pannenkoek mee. En als de kinderen slapen, eet je de pistache pindakaas op een toastje met een heerlijk glas wijn.

WIN!

VANMAX stelt twee pakketten pindakaas beschikbaar. Het pakket bestaat uit echt lekkere Pindakaas, de zachte Cashew Pindakaas en de verassende Pistache Pindakaas. Like VANMAX en mamaschrijft op Facebook en wie weet ontvang jij volgende week zo’n zalig pakket!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.