Vitamine A-zuur. Wondermiddel tegen rimpels

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vitamine A-zuur zorgt voor minder rimpels. Ik weet inmiddels dat het echt werkt!

Wondermiddel tegen rimpels

Ik smeer al jaren Aldi dag-en nachtcrème (jaren terug als beste getest zelfs) op mijn gezicht. En ik moet zeggen, dat bevalt prima. Ik heb weinig gedoe met mijn huid. Maar, ontkennen heeft geen zin meer en ik begrijp ook wel dat ik zeer regelmatig met u word aangesproken. Niet dat ik dat een groot probleem vind, maar een tijdje terug begon ik steeds vaker te overwegen om toch maar over te stappen op die hele dure crèmes en serums. Minder zichtbare rimpels, kleinere poriën, stralende glow, wie wil dat nu niet. Maar toen ik voor een van de opdrachtgevers van Little Birdie bezig was met een grote beautyproductie las ik (weer) over vitamine A-zuur. Deze crème verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van collageen.

Wetenschappelijk onderzoek

Uiteindelijk, gemiddeld pas na een maand of acht, is je huid gladder, egaler en stralender. Kosten voor een tube bedragen slechts 21 euro! De drempel om de crème aan te schaffen is best hoog, want je moet voor een recept aankloppen bij de huisarts. Nu heb ik over het algemeen niet zoveel moeite met drempels dus ik vroeg mijn huisarts of ze een recept voor me wilde uitschrijven. ‘Maar waarom?’, vroeg ze, terwijl ze me verbaasd aankeek. Normaal gesproken wordt deze crème namelijk geadviseerd aan mensen met extreme acne. ‘Omdat ik heb begrepen dat deze crème bijdraagt aan huidverjonging en omdat het effect daarvan wetenschappelijk bewezen is’, was mijn antwoord. Ze vertelde dat ze eerst een en ander wilde uitzoeken en dat ze me terug zou bellen. Nou ja, lang verhaal kort: een week later haalde ik een tube vitamine A-zuur (0,02%) op bij de apotheek en uiteraard startte ik direct ’s avonds met smeren. Ik had wel veel gelezen over hoe je de creme moet gebruiken, want het is een heftig goedje. Hierbij een link naar de website van Furrow met veel info over vitamine A-zuur. Let vooral op een goede opbouw en voorkom dat je je huid beschadigt. 

Lees ook: Een stralende huid met de juiste huidverzorging.

Van rood en schilferig naar stralend en glad

Inmiddels smeer ik twee maanden en helaas is het niet zo dat mijn huid er op dit moment beter dan ooit uitziet. In tegendeel eigenlijk. Hij is best rood, wat vlekkerig en hier en daar een beetje schilferig. Vooral bij mijn neus. Maar gelukkig hebben we vaseline en goede foundation en na dat nauwkeurig te hebben aangebracht durf ik prima de straat op, haha. Met de zon ben ik wel heel voorzichtig. Ik smeer factor 50 en zit zo min mogelijk pal met mijn gezicht in de zon. Een petje biedt ook uitkomst. Maar met de belofte dat mijn huid er over, pak ‘m beet, een half jaar (veel) beter uit zal zien, smeer ik rustig door. Inmiddels dagelijks met zo nu en dan een rustdag. Los van de roodheid en hier en daar een schilfertje zie ik trouwens wel al dat mijn poriën kleiner zijn en zit het met de ‘glow’ ook best goed. En ’s ochtends smeer ik nog steeds trouw mijn fijne Aldi cremepje!

Lees ook eens: 

Gezond eten. Het draait om de balans

Vitamine A-zuur. Wondermiddel tegen rimpels

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Type to Search

See all results